eur:
394.84
usd:
371.27
bux:
66166.81
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: UEFA

Hat nap után megdőlt egy Eb-rekord

Kacper Kozłowski 17 évesen és 246 naposan a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének legfiatalabbja.

Az angol Jude Bellingham mindössze hat napig volt csúcstartó, a horvátok elleni első csoportmérkőzésen pályára lépő középpályás 17 évével és 349 napjával állított fel rekordot.

Szombat este óta már a spanyolok ellen szereplő Kacper Kozłowski a legfiatalabb, 17 évesen és 246 naposan játszott a Pogoń Szczecin középpályása.

A mostani Eb előtt hosszabb ideig élt a legfiatalabb játékos rekordja: előtte a holland Jetro Willems tartotta, aki 2012-ben 18 évesen és 71 naposan szerepelt, azt megelőzően pedig a belga sztár, Enzo Scifóé volt a csúcs, az 1984-es tornán 18 évesen és 115 naposan szerepelt.

Nézzük, milyen korrekordok dőlhetnek még meg:

  • Legfiatalabb gólszerző: a svájci Johan Vonlanthen 18 éves és 141 napos volt 2004-ben, amikor a franciáknak betalált
  • Legfiatalabb játékos Eb-döntőben: Renato Sanches 18 éves és 328 napos volt 2016-ban, amikor a portugálok diadalmaskodtak.
  • Legfiatalabb gólszerző Eb-döntőben: Pietro Anastasi 20 éves és 63 napos volt, amikor az olaszok színeiben betalált Jugoszlávia ellen 1968-ban.
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Az osztrák Raiffeisen Bank International a közelmúltban több tucat álláshirdetést adott fel oroszországi pozíciókra. Az általuk sugallt növekedési tervek ellentmondanak a bank a hivatalos ígéretének, mely szerint kivonul a piacról – írta meg a Financial Times.  Johan Strobl vezérigazgató azonnali vizsgálatot rendelt el, és tisztázta a bank a hibát, ugyanakkor a háború kezdete óta valóban növelte létszámát az orosz piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×