eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Joachim Löw német szövetségi kapitány az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportja harmadik fordulójának Koreai Köztársaság - Németország mérkőzésén a Kazany Arénában 2018. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Sem Löw, sem Fernando Santos nem változtat

Támadóbb szellemű csapatot ígér Joachim Löw német szövetségi kapitány annál, amilyent a franciák ellen látott a nagyvilág a labdarúgó Európa-bajnokság első müncheni mérkőzésén. A németek a franciák elleni vereség után a címvédő portugálok ellen szeretnének javítani.

Ha kikap a német válogatott a ma délután hat órakor kezdődő mérkőzésen, a magyarok elleni csoportzárón múlik a továbbjutása, nem biztos, hogy akár egy ottani esetleges győzelem elégséges a nyolcaddöntőhöz. Joachim Löw már korábban bejelentette, hogy a torna után leköszön, az is ismert, hogy Hansi Flick kerül majd a helyére. Mindenesetre egy újabb vereség előrevetítené: lehet, hogy a német válogatott rekorder szövetségi kapitánya a magyar ellen búcsúzik majd. Miként Helmut Schön tette, 1978-ban.

Természetesen a kapitány egyelőre nem a búcsúra, hanem a torna megnyerésére gondol. Leon Goretzka állapota sokat javult, de Löw szerint nyilvánvaló, hogy öt-hat hét kihagyás után nem tudja még végigjátszani a kilencven percet.

Érdekes, s egy nagy tornán elveszített mérkőzés után aligha volt rá példa, a Kicker szerint Joachim Löw valószínűleg ugyanazt a tizenegyet küldi pályára, amelyik kezdett a franciák ellen. Azaz: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Thomas Müller – Gnabry.

Fernando Santos, a portugálok kapitánya sem tervez változtatást, a Ruí Patricio – Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota – Cristiano Ronaldo csapattal készül, eszerint továbbra is csak csereként dobná be a magyarok elleni győzelemben főszerepet játszó Rafa Silvát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×