eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

Két öngól segítette a győztes németeket – Ronaldo megint rekorder lett

A német válogatott ugyan hátrányba került a portugálok ellen az F csoport mai második mérkőzésén, de aztán, köszönhetően két öngólnak is, fordított. Két forduló után, a csoport második helyén áll, három ponttal.

Hiába lőtt Robin Gosens gólt a mérkőzés elején, a felvétel megnézése után Taylor, az angol játékvezető les miatt érvénytelenítette. (Nem az Atalanta hátvédje volt lesen, hanem középen Serge Gnabry.)

A Nationalelf tovább támadott, de a portugálok szereztek vezetést, Cristiano Ronaldo közel százméteres sprint után vette be Manuel Neuer kapuját. A portugál világsztárnak a tornán a harmadik, az Eb-történelemben pedig a tizenkettedik gólja volt. Előbbivel vezeti a góllövőlistát Patrik Schickkel közösen, utóbbival az Eb-történelem rekordere.

Egyszersmind elérte a 19. gólját a vb-ken és az Eb-ken szerzetteket összesítve, ezzel utolérte Miroslav Klosét (19) és elhagyta Gerd Müllert (18).

Az első félidőben a németek két öngóllal fordítottak, előbb Rűben Diasról, majd Raphael Guerreiróról került saját kapujába a labda. Korábban még soha nem hozott össze egy csapat sem Európa-bajnoki mérkőzésen két öngólt.

A portugál az egyetlen válogatott az Eb-történelemben, amely több tornán is szerzett öngólt, összesen hármat.

Mindössze ötödször fordult elő az Eb-ken, hogy egy csapat hátrányba került az első félidőben, de az ellenfél még a szünetig fordított. A mostani előtt legutóbb az Izland–Anglia mérkőzésen fordult elő, 2016-ban.

A németek még soha nem kaptak ki, ha vezettek egy Eb-mérkőzés szünetében (19 győzelem, 1 döntetlen.)

A második félidőben a németek gyorsan szereztek két tovább gólt, az elsőt Kai Havertz lőtte, a másodikat Robin Gosens fejelte. A Chelsea középpályása 22 évesen és 8 naposan minden idők legfiatalabb német Eb-gólszerzője lett. Az Atalanta balhátvédje a legutóbbi három válogatott mérkőzésén 4 német gólban vállalt szerepet, 2 gól, 2 gólpassz a mérlege.

Portugália 67 mérkőzést játszott eddig nagy tornákon (Eb, vb), s mindössze másodszor kapott egy mérkőzésen négy gólt. Az első is, 2014-ben, egy németek elleni gól volt.

A portugálok a hajrá kezdetén Diogo Jota góljával szépítettek, Cristiano Ronaldo labdáját küldte 30 centiről a kapuba. CR7 vezeti az Euro 2020 „kanadai listáját”, három gólt szerzett, egyet pedig előkészített.

Ez volt az idei Eb első mérkőzése, amelyen hat gól esett, s az első, amelyen egy csapat négy gólt szerzett, illetve kapott.

A négypontos franciák mögött álló két hárompontos gárda közül – miután az Eb-csoportokban nem a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény rangsorol – a németek állnak jobban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×