eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mehmet Mus török kereskedelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szijjártó Péter is megszólalt az esetleges budapesti Eb-döntő ügyében

A külgazdasági és külügyminiszter szerint sem a politikában, sem a futballban nincs értelme a „ha”-val kezdődő mondatoknak, de…

„Pletykákat hallottunk eddig, sem hivatalos, sem félhivatalos megkeresésről nekünk nincs tudomásunk. És a »ha«-val kezdődő mondatoknak sem a politikában, sem a futballban nincs értelme. Mert mi lett volna ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés – utalt a magyar–portugál mérkőzés első góljára a politikus –, de megpattant és kikaptunk” (Kicsivel korábban, a 84. percben volt különben az ominózus gól – a szerk.)mondta az ATV kérdésére Szijjártó Péter.

Mindezt félretéve a külügyminiszter azt válaszolta,

ha jön egy kérdés, hogy Magyarország és Budapest meg tudná-e rendezni az Eb-döntőt, „akkor Magyarország és Budapest készen áll”

– reagált Szijjártó Péter az ATV kérdésére a görög kereskedelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatója után.

Ismeretes, a The Times minap azt szellőztette meg, hogy az UEFA túl szigorúnak tartja a brit beutazási szabályokat, ezért fontolgatja, hogy Londonból Budapestre helyezik át a jelenleg zajló labdarúgó-Eb fináléját.

Szijjártó Péter a tévécsatorna kérdésére hangsúlyozta: egyetlen szervezet döntheti el ezt a kérdést, az UEFA. „Ha elméletileg föltesszük a kérdést, és játszunk egy olyan játékot, hogy mi lenne ha, akkor nyilvánvaló, hogy Budapest és Magyarország készen állna egy Eb-döntő megrendezésére. Hiszen mi vagyunk az egyetlen helyszín, amely biztosítani tudjuk a telt házat és igazi futballélményt, köszönhetően a sikeres oltási stratégiánknak.”

Hozzátette: „mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. […] De mivel egyelőre ilyen felkérés nem történt, ez csak játék a gondolatokkal.

„De készen állnánk”

– nyomatékosította a külgazdasági és külügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×