eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz
Door of the emergency ambulance car - selective focus
Nyitókép: Getty Images

Olyan durva rúgást kapott az ETO FC Győr játékosa, hogy életmentő műtétre volt szüksége

A klub 17 éves játékosát, Zója-Katona Márkot egy szombati bajnoki mérkőzésen rúgták meg. A korosztályos válogatott futballista egyik veséjét ki kellett venni.

A korosztályos válogatottban is bemutatkozó fiatal győri labdarúgó a Diósgyőr elleni szombati bajnokin kapott egy erős rúgást - írja az Index. A történtekről a csapat számolt be először egy Facebook-posztban, ahol azt írták: "A tegnapi napon megrendezett DVTK–ETO FC U19-es mérkőzésen Zója-Katona Márk játékosunk súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében műtéti beavatkozásra is sor került."

"Az egész klub nevében kívánunk jobbulást és mihamarabbi felépülést, gyógyulj meg, Csöpi!"

- üzente a klub a sérült játékosnak.

Mint írják, az esetről a Kisalföld további részleteket osztott meg. A lap szerint Zója-Katona Márk hatalmas rúgást kapott a veséjére, és le is cserélték. De nem akkor lett rosszul, hanem már hazafelé tartva, a csapat buszán, ahol nagyon erős fájdalmai voltak, majd elhányta magát.

A buszon utazó edzők mentőt hívtak, miután egyeztettek a győriek orvosával, majd a járművel félreállva várták a segítséget.

Nem sokkal később a miskolci kórházban életmentő műtétet kellett végrehajtani a fiatal labdarúgón.

Kiderült, hogy megrepedt a veséje, sok vér folyt ki a hasüregébe, nem bírta volna ki az utazást Győrig. A sérült szervet kivették, viszont további problémát okozott, hogy a másik veséje nem akart beindulni.

Zója-Katona Márk vasárnap délelőttre jobban lett, a megmaradt veséje is működni kezdett, levették a gépről és felébresztették a mélyaltatásból. A megyei lap megkereste a labdarúgó édesapját is, aki szerint fia élete fél órán múlhatott. Azt is elmondta, hogy a fiú focista karrierje valószínűleg ezzel véget is ért idehaza, mivel úgy tudja, Magyarországon nem lehet egy vesével futballozni. Szomorú, mert a fiatalnak ez volt az életcélja, erre tett fel mindent.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×