eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga
A válogatottságtól búcsúzó Szalai Ádám (k), jobbról Kerkez Milos a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szalai Ádám visszatér a válogatotthoz

A korábbi csapatkapitány Szalai Ádám pályaedzőként visszatér a magyar labdarúgó-válogatotthoz.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a játékosként 86-szoros válogatott szakember már a hétfői összetartáson ellátja új feladatát a nemzeti együttes szakmai stábjában.

"Mindenképpen olyan pályaedzőt szerettem volna, aki szakmailag és emberileg is illik a válogatotthoz" - nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány. "Esetében egyikhez sem fér kétség, hiszen hatalmas nemzetközi rutinnal bír a labdarúgás sportszakmai részét tekintve, miközben azt hiszem, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, mit jelent számára a magyar válogatott, emellett pedig a játékosok körében is hatalmas tisztelet övezi. Biztos vagyok benne, hogy ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez".

Szalai és Rossi jól ismeri egymást, mert hat évvel ezelőtti kinevezése után az olasz szakvezetőnek a csatár volt a "meghosszabbított keze a pályán", így mindkét fél reményei szerint az első pillanattól kezdve olajozottan fog működni az újabb együttműködésük.

"Óriási megtiszteltetés a magyar válogatott szakmai stábjának tagja lenni" – fogalmazott Szalai Ádám. "Sok éven keresztül aktív játékosként, most pedig Marco Rossi segítőjeként is azon leszek, hogy a nemzeti tizenegy minél sikeresebb legyen a jövőben".

A pályaedzői pozíció azután ürült meg, hogy Laczkó Zsolt a másodosztályú Budapest Honvéd vezetőedzője lett. Rossi a keddi sajtótájékoztatón már jelezte, hogy Szalai Ádám az első számú utódjelöltje.

A játékosok és a stábtagok hétfőn kezdik meg a felkészülést Telkiben a két októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésre: a magyarok jövő pénteken a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×