eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Hansi Flick német szövetségi kapitány sajtóértekezletet tart Dohában 2022. november 22-én. Németország másnap Japán ellen lép pályára a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Hansi Flick szokatlan vizsgálatra kötelezi az FC Barcelona játékosait

A katalán csapat új vezetőedzője a szokásos orvosi vizsgálatokon túl olyasmit is megkövetel a játékosoktól, ami eddig nem volt szokás, pedig valójában befolyásolhatja a teljesítményüket.

Hansi Flick a héten megkezdte a munkát a FC Barcelona játékosaival. Igaz egyelőre meglehetősen foghíjas kerettel, hiszen az ifjú titánok mellett mindössze kilenc idősebb játékos áll a német tréner rendelkezésére, közülük a legismertebb Oriol Romeu - írja a sport365.hu.

Az edzések helyett viszont a katalán sajtó azzal foglalkozik, hogy a klub játékosai már átestek a szokásos, szezon előtti orvosi vizsgálatokon, amelyek hagyományosan négy részből állnak, ideértve a vér- és vizeletvizsgálatot, valamint a kardiológiai kivizsgálást is.

A német vezetőedző azonban ragaszkodott hozzá, hogy egy ötödik ellenőrzés is felkerüljön a listára, mégpedig a fogászati vizsgálat.

Hansi Flick nem ismert irgalmat, mindenki számára kötelezővé tette, ehhez a klub egészségügyi stábja egy speciális fogorvost alkalmaz. Mint írják, az igény talán furcsának tűnhet, pedig nyomós oka van.

Évekkel ezelőtt kimutatták a brit labdarúgóknál, hogy 77 százalékuk ínygyulladásban, 80 százalékuk pedig fogágybetegségben szenved. Ezeket pedig számos tanulmány hozta összefüggésbe bizonyos sérülésekkel. Sőt, kutatások azt is kimutatták, hogy a fogakkal kapcsolatos betegségek negatívan befolyásolhatják a játékosok pályán nyújtott teljesítményét.

Azaz, mint írják, Hansi Flick semmit sem akar a véletlenre bízni, hiszen a sérülés, betegség miatt kieső játékosok komoly problémákat okozhatnak a csapatnak a szezon során.

Címlapról ajánljuk

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×