eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lucz Dóra a női kajak egyesek 200 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kozák Danuta volt sportolótársa "fújja újra" a kajakos abúzusügy parazsát

Lucz Dóra Csipes Ferenc állítólagos verbális bántalmazását "csak a jéghegy csúcsának" tartja, ami 2024-ben szerinte hihetetlen.

Csütörtök reggel Lucz Dóra háromszoros Európa-bajnok magyar kajakos megosztotta Kozák Danuta májusi Facebook-bejegyzését, amelyben a hatszoros olimpiai bajnoknő azzal vádolta meg az olimpiai bajnok kajak négyest felkészítő Csipes Ferencet, hogy részegen verbálisan molesztálta őt; Lucz most a történethez hozzáteszi, hogy "ez csak a jéghegy csúcsa" - vette észre az Index.

Mint ismert, május 23-án hosszú Facebook-posztban írt arról Kozák Danuta, hogy a szintén olimpiai bajnok Csipes Ferenc egy tréning után a masszőrszobában verbálisan molesztálta őt. Az ügy konkrétumait Csipes Ferenc alapvetően tagadta, szerinte beszélgetés volt, amelyben Kozák provokálta őt, viszont egyes kifejezéseiért bocsánatot kért, amit Kozák el is fogadott.

A 27 évesen visszavonult Lucz Dóra a most újraposztolt eredeti Kozákbejegyzéshez írta, hogy "a szövetség továbbra is ennek az edzőnek teljesíti az akaratát".

"Hogy lehet, hogy egy ilyen ügyet 2024-ben így eltussolnak mindenféle következmények nélkül – mármint a bántalmazóra nézve, mert az áldozathibáztatás megy. És ez csak a jéghegy csúcsa…" - olvasható tehát a friss posztban.

Az ügy után egyébként Kozák Danuta és Csipes Tamara (Csipes Ferenc lánya) kajakos útjai különváltak, utóbbi megy az olimpiára, előbbi viszont nem harcolta ki a csapatba kerülést Párizsra.

Lucz Dóra 2004-ben kezdett el kajakozni a Dunakeszi Kajak Clubban, 2016-ban igazolt az UTE-ba, amelynek 2021-ig volt a versenyzője. Drezdában egyedül még elkezdte a felkészülést a következő olimpiai ciklusra, de végül úgy döntött, befejezi pályafutását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×