eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíja sprintfutamának rajtja után a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Szabályt hoznának a Forma-1-es autók festésére

Egyre inkább tűnik el a versenygépekről a megkülönböztető festés, és ez zavaró lehet a nézők számára. Ez ellen próbál tenni a FIA.

A Forma-1-es autók egyre nehezebbé válnak, ezért a csapatok körében gyakorivá vált, hogy bizonyos részeiket festetlenül hagyják, így akár több kilogramm felesleges súlyt is meg lehet spórolni, ami a teljesítményükre is hatással van - írja a Scuderia Fans cikke nyomán a Player.

Azonban van ennek egy árnyoldala is, ami elsősorban a külső szemlélők számára lehet zavaró:

az autókon egyre nagyobb százalékban jelen lévő karbonfelületek miatt az élő közvetítés során bizonyos kameraállásokból nehezebb megkülönböztetni egymástól a járműveket.

A FIA együléses bizottságának vezetője, Nikolasz Tombazisz elárulta, hogy a probléma valós, és már a következő bizottsági ülésen szeretnének megoldást találni erre a helyzetre, ugyanakkor nem szabályozás által.

"Azt kellene elérnünk, hogy a csapatok valamilyen módon kommunikáljanak egymással a festésről. (...) Még nem tudjuk, pontosan miként lehetne ezt elérni, de nem szeretnénk előírásokkal szabályozni az autók fényezését" - mondta, hozzátéve, csak azt szeretnék elérni, hogy versenygépek jól megkülönböztethetőek, felismerhetőek legyenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×