eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (k) fejel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Anekdotákkal lehet melegíteni az Európa-bajnokságra

Megjelent A leghihetetlenebb Eb-történetek című könyv.

A szerzők, Privacsek András, valamint Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa a június 14-én kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokság felvezetéseként felelevenítik azokat a "gyakran megdöbbentő, másszor tragikus vagy éppen humoros momentumokat", amelyek időnként egészen más megvilágításba helyezik a híres futballtornát - olvasható a 304 oldalas mű ismertetőjében.

A kontinensviadalon zsinórban harmadszor részt vevő magyar válogatottról számos emlékezetes sztori maradt fenn. A 16 oldalas képmelléklettel ellátott könyvből többek között kiderül, hogy "mi nyomta élete végéig Bene Ferenc lelkét az 1964-es elődöntő után, milyen motivációs beszéddel hangolták rá az erdélyiek játékosainkat a románok elleni mérkőzésre, vagy mivel vezette félre Király Gábor az izlandiakat."

A több száz anekdotából fény derül arra is, hogy a szovjet kapus, Lev Jasin miért osztogatott aláírásokat a francia rendőröknek, mivel fenyegette meg az IRA a szupersztár George Bestet vagy mi okból kergetett kakasokat a jugoszláv kapus.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×