eur:
395.11
usd:
368.23
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
A brit Tyson Fury (b) és az ukrán Olekszandr Uszik (j) a profi ökölvívó nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzésüket beharangozó sajtóértekezleten a szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban a mérkőzés előtti napon, 2024. május 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Nem bírt magával a brit óriás és ukrán ellenfele a mérlegelésen – videó

A brit Tyson Fury csaknem 13 kilóval bizonyult nehezebbnek, mint az ukrán Olekszandr Uszik a mérlegelésen, amelyet a profi boksz magyar idő szerint szombat éjszakai, vasárnap hajnali, nehézsúlyú címegyesítő mérkőzése előtt tartottak a szaúd-arábiai Rijádban.

Fury, aki a WBC övét birtokolja, csaknem 119, míg Uszik, a WBO, a WBA, az IBF és az IBO világszervezetek bajnoka közel 106 kilóval mért be, pályafutása eddigi legnagyobb testsúlyával, de még így is jóval elmaradva e téren a brit óriástól. Más fizikai mutató is a brit mellett szól: Fury 206 centi magas, Uszik 191 centiméterre nőtt.

A helyszíni beszámoló szerint a mérlegelés után az ökölvívók – a profi bokszban megszokott színpadias alakítások jegyében – szembefordultak egymással, homlokukkal „kitámasztották” egymást, majd Fury mellbe lökte Uszikot.

„Azonnal ki fogom ütni – ígérte Fury. – A szívéért jövök. Holnap megkapja a magáét…”

Uszik gyorsan válaszolt: „Ne félj – mondta. – Holnap nem hagylak magadra.”

A két veretlen bokszoló régóta várt küzdelmét február 17-re tervezték, de a mérkőzést el kellett halasztani, mert Fury egyik edzése közben sérülést szenvedett.

A rijádi összecsapás tétje a nagy bokszszervezetek bajnoki öveinek egyesítése, az úgynevezett vitathatatlan bajnoki cím megszerzése. Hasonló meccs legutóbb több mint 24 évvel ezelőtt, 1999. november 13-án zajlott a szorítóban, akkor a WBC nehézsúlyú világbajnoka, a brit Lennox Lewis, illetve a WBA és az IBF övét birtokló amerikai Evander Holyfield feszült egymásnak Las Vegasban, a találkozó végén pedig előbbi bunyós kezét emelték a magasba.

A 35 éves Fury mérlegét 34 győzelem és egy döntetlen alkotja, a 37 esztendős Uszik eddigi mind a 21 ringcsatáját megnyerte.

(Címlapképünkön: Rijád, 2024. május 17., A brit Tyson Fury (b) és az ukrán Olekszandr Uszik (j) a profi ökölvívó nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzésüket beharangozó sajtóértekezleten a szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban a mérkőzés előtti napon.)

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×