eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A későbbi győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Sós Csaba újra kártyákat terített Milák- és Kós-ügyben

Sorozatterhelést kap a világbajnok Kós Hubert június közepén a belgrádi úszó Európa-bajnokságon - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy örömmel fogadta a versenyzőtől és edzőjétől az Eb-indulásról szóló korábbi döntésük felülbírálását. A Milák Kristóf körüli híreszteléseket is kommentálta.

Egyik nap késő este a világbajnok 200-as hátúszó Kós Hubert felhívta Amerikából Sós Csaba szövetségi kapitányt azzal a hírrel, hogy Belgrádba utazna az úszó-Eb-re - árulta el az InfoRádióban maga a szövetségi kapitány.

"Abban állapodtak meg edzőjével, Bob Bowmannel, hogy eljöhet az Eb-re, ami egy, az olimpiai felkészülést jól szolgáló eszköz, sorozatterhelésre kiváló lehetőség. Nem vitatkoztam vele, tekintettel arra, hogy a világ legeredményesebb edzőjével készül, tavaly pedig világbajnok lett, és ismerem Kós Hubert előéletét is" - ecsetelte a kapitány.

Bár az olimpiát megelőző Eb nem a legfontosabb nemzetközi úszóverseny, az eredményesség sem annyira kulcsfontosságú, azért ehhez Kós Hubert mégis jócskán hozzátehet, vele "a váltók is máshogyan fognak alakulni". Ismert, Kós Hubert korábban maga ajánlotta fel erre szolgálatait.

"Van olyan váltónk, amely esetleg el sem indult volna, így viszont akár éremesélyes is lehet. Kós Hubert egyéni számait egyébként pontosan megbeszéltük, a váltókat pedig rám bízta" - pontosított Sós Csaba.

Ami a részleteket illeti, Kós Hubert a fő számában, 200 m háton nem indul, helyette az alábbiakat vállalja a sorozatterhelés jegyében:

  • 50 m pillangó
  • 100 m pillangó
  • 200 m vegyes
  • váltók.

200 m háton így sem tét nélküli a magyar csapat számára az Eb, ugyanis az olimpiára Kós Hubert mögött még egy hely kiadó, amelyért Kovács Benedek és Telegdy Ádám csatázik.

Arról Sós Csaba nem tudott semmit mondani, hogy Kós Hubert mennyire lesz a csapatban vezéregyéniség Belgrádban világbajnokként, ilyen helyzetben ugyanis nem voltak még, ráadásul - mint nyomatékosította - a fő számában nem is indul el.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekben újra szó van arról, hogy Milák Kristóf mennyit edz vagy nem edz.

"Azok közé tartozom, akik nem akarnak erről nyilvánosan beszélni. Az biztos, hogy egyedi utat követ, meglátjuk, hogy az olimpián ez mennyire sikeres. Az, hogy azt csinál, amit akar, eddig is így volt. Ez egyébként így van mással is, csak hát jellemzően a többiek csapatban edzenek. Az övé más út" - zárta rövidre az úszókapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×