eur:
387.14
usd:
357.28
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Tagok szavaznak a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) küldöttgyűlésén a Duna Arénában 2024. május 15-én. Középen Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke, Czerpán István, a Sportegyesületek Országos Szövetségének alelnöke és Farkas Attila Erik, a SOSZ ügyvédje (b-j).
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Döntés született Deutsch Tamás posztjáról

Jövőre már köztestület lesz a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) szerdai tisztújító küldöttgyűlésén egyhangú, nyílt szavazással ismét Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselőt, az MTK Budapest első emberét választották meg a szervezet elnökévé.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte: a sporttörvény legutóbbi módosítása más polcra emelte a Sportegyesületek Országos Szövetségét, amely a következő esztendőtől már köztestületként folytathatja munkáját. Emlékeztetett arra, hogy amíg a SOSZ-nak 2015-ben közel száz tagszervezete volt, ez a szám mára 1056-ra emelkedett.

Schmidt Ádám beszámolt arról, hogy az államtitkárság két programon keresztül jelentős mértékben támogatja a SOSZ-t. Hozzátette: az államilag támogatott kiemelt fővárosi egyesületek száma hatról nyolcra, a vidékieké 25-ről 37-re emelkedett. Ezzel párhuzamosan a HISZEK Benned Programon keresztül a kis- és közepes sportegyesületek támogatása a 2023-as 500 millió forintról tíz százalékkal, 550 millióra nőtt - annak ellenére, hogy a teljes sportköltségvetés összege visszaesett a tavalyihoz képest. Az államtitkár beszélt még a Sportoló Nemzet Programról, amelynek keretében együttműködnek a SOSZ-szal abban, hogy az egyesületek kinyissák kapuikat a nagyközönség előtt, és ezáltal minél többen sportolhassanak az országban.

Amint elhangzott, Deutsch Tamás elnöknek, valamint a megválasztott elnökség további tagjainak megbízatása a 2025 januárjában esedékes közgyűlésig tart, amelynek megtartására a SOSZ köztestületté válása miatt lesz szükség.

A küldöttgyűlés szóbeli vita nélkül, egyhangú szavazattal fogadta el a SOSZ tavalyi működéséről szóló szakmai és gazdasági beszámolókat, a felügyelő bizottság jelentését, valamint a 2024. évi terveket.

Bejelentették, hogy a SOSZ ezredik tagszervezete a Szabó Attila Kenuakadémia Sportegyesület lett.

A küldöttgyűlésen ezután elismeréseket adtak át. Közösségi sportszervezeti díjat vehetett át a BVSC-Zugló Közhasznú Egyesület és a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. SOSZ Brüll Alfréd-díjat, azaz Életműdíjat vehetett át Kunszt Gábor, a Budapesti Honvéd Sport Egyesület korábbi ügyvezető elnöke. Kiemelkedő sportvezetői tevékenységéért díszoklevél elismerést kapott Kővári Árpád, a Tisza Volán SE elnöke; Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club ügyvezető igazgatója és Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke.

A rendezvény zárásaként olyan együttműködési megállapodást írt alá a SOSZ a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel,

amely Mocsai Lajos, az utóbbi szervezet elnöke szerint a sport, a tanulás és a munka hármas életpályamodellhez fog megfelelő hátteret biztosítani, és amely a magyar társadalom egyik legfontosabb innovációja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×