eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Daniel Ricciardo, a Renault ausztrál versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 19-én. A futamot szeptember 22-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

F1: Ricciardo napjai meg vannak számlálva

Sürgősen javítania kell a teljesítményén Daniel Ricciardónak, különben az ausztrál pilóta aligha maradhat a Formula-1-es mezőnyben - hangsúlyozta Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője.

Nincs jó szezonja a VCARB ausztrál pilótájának, négy futam után sem tudott pontott szerezni, a Japán Nagydíjon pedig már az első körben balesetet szenvedett. Nem véletlen tehát, hogy a futam után a mérvadó szaklapok arról írtak, hogy a Red Bull ultimátumot adott Daniel Ricciardónak, ha nem javul a teljesítménye, akkor a kínai futam után búcsút vesznek tőle, a helyét pedig a jelenlegi tartalékversenyző, Liam Lawson veszi át.

„A váltása után, amikor elkerült a Red Bulltól először a Renault-ba, aztán a Mclarenbe folyamatosan kiégett, és nem találja már a helyét, a sebességét ebben a mezőnyben” − mondta Vámosi Péter az InfoRádióban.

A Motorsport Online főszerkesztője azt mondta, sokkal többet várnak a tapasztalt pilótától, jól tükrözi a teljesítményét, hogy csapattársa Yuki Tsunoda már hét pontot szerzett az idei szezonban. Szerinte sokat elárult a versenybalesete után bemutatott képsor, amelyen a történteket magyarázta, miközben mögötte már ott állt az istálló tesztpilótája. A szakértő úgy véli az európai futamokon már Lawsont láthatják a nézők a rajtrácson.

"Jópofa srác a szomszédból, mindenkinek a barátja, ilyen képet mutat róla egyébként a Netflix sorozata is, és a való életben is nehéz kibillenteni a vidám mivoltából. Ez némileg fegyver és álca az ő részéről, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy az eredményei önmagukért beszélnek. Lehet őt bármennyire kedvelni, ha már nem megy a pályán, akkor kár erőltetni"- mondta Vámosi Péter, és hozzátette, tesztpilótának még bármelyik csapat megfelelő megoldás lenne, de azt nem tartja valószínűnek, hogy az áprilisi sanghaji futam lenne a fordulópont a szezonjában.

A szakértő izgalmas versenyre számít, kiemelte, hogy ez lesz első idei sprintfutamos hétvége, ami azt is jelenti, hogy a pilótáknak csak egy szabadedzésük lesz arra, hogy alkalmazkodjanak a körülményekhez. Daniele Ricciardo pályafutása során 243 Forma 1-es futamon vett részt, összesen 1317 vb-pontot gyűjtött és nyolcszor tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×