eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Trainer woman holding a stopwatch on poolside
Nyitókép: Wavebreakmedia/Getty Images

Párizs az egyetlen olimpiája lehet Lukács Lillának

Nemcsak a sportolók, hanem a versenybírók is javában készülnek a négy hónap múlva kezdődő párizsi olimpiára. Úszásban Lukács Lilla került fel a nemzetközi szövetség, a World Aquatics által közzétett bírói listára. Az ember nem is hinné, mekkora siker ez.

Sportolók, sportvezetők a legmagasabb célokat tűzik ki maguk elé, ám ugyanígy van ez a bírók esetében is; nekik is ugyanúgy az olimpia a karriercsúcs – szögezte le az InfoRádióban Lukács Lilla, aki a párizsi olimpia úszóversenyein fog bíráskodni, és szinte egész biztosan ez lesz sportbírói pályafutása teteje.

"Ebben nyilván nagy érdeme van a Magyar Úszó Szövetségnek is, hogy sportdiplomáciai fronton sikerült ilyen eredményt elérni. Minden energiámmal azon leszek, hogy a legmagasabb szinten képviseljem a magyar nemzetet. Nekünk ez hatalmas szó, nagyon nagy megtiszteltetés, én is még csak dolgozom fel a pillanatot, amikor kaptam a telefonhívást, hogy sikerült bekerülni az európai hetes fogatba" – részletezte.

Lukács Lillának ez az első olimpiája lesz, bár 2018-ban Buenos Airesben már bíráskodott az ifjúsági olimpián, ami szintén "nagy szó" volt. Sőt még annál is nagyobb. De miért is? Van egy "íratlan szabály".

"Egy nemzetközi versenybíró az élete folyamán versenybíróként egy olimpián vehet részt.

Ez nyilván azért van, mert a World Aquatics 210 tagországot foglal magába. Igazság szerint minden nagy versenyre az összes tagország delegálhat valakit, aztán nagyon alacsony lesz a ténylegesen befutók száma, hiszen azt is a szabályzat rögzíti, hogy kontinensenként hány bíró vehet részt. Ez Európa szemszögéből most hetet jelent" – tisztázta Lukács Lilla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×