eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Medál Pláza a Nemzeti Atlétikai Központnál 2023. augusztus 12-én, ahol az éremátadások és koncertek, szórakoztató programok is lesznek. Ezen a napon, az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt sajtótájékoztatót tartottak, amnelyen Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa elmondta, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb atlétikai világversenynek adhat otthont Budapest

Egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat arra utal, hogy Magyarország lehet a házigazdája a hamarosan induló World Athletics Ultimate Championships elnevezésű világeseménynek.

Minden bizonnyal a 2023-ban, a Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett budapesti világbajnokság átütő sikere is hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak – írja az Index.

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent 1065/2024 számú határozatában a 2026. évi World Athletics Ultimate Championships elnevezésű világesemény megrendezéséhez szükséges intézkedéseket ismerteti. Erről a premier előtt álló versenyformáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a mezőny várhatóan kisebb lesz, mint egy világbajnokságon, az összetétele viszont azt az elképzelést tükrözi, hogy a színvonal a sok újításnak is köszönhetően szemkápráztató legyen.

A WA a leendő házigazdát pedig nem nyilvános pályázaton, hanem kétoldalú tárgyalások keretei között szeretné kiválasztani. A lap szerint az egyeztetések akkor kezdődhettek el, amikor Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség első embere tavaly novemberben visszatért Budapestre, és nem csak azért, hogy a világbajnokság szervezőinek még egyszer kifejezze az elismerését.

A portál információi szerint április végén, május elején ismerheti meg a világ az első World Athletics Ultimate Championships házigazdájának a nevét.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×