eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lisszabon, 2024. március 7.Ángel Di María, a Benfica játékosa 11-esből berúgja csapata első gólját a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első, Benfica-Glasgow Rangers mérkőzésén a lisszaboni Luz Stadionban 2024. március 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Armando Franca

Halálosan megfenyegették a világbajnok futballistát és családját

A Benfica játékosának rokonai rosariói otthonukban kaptak megfélemlítő üzenetet egy bűnbandától.

Egy, a drogkereskedelemben is érintett kartell halálosan megfenyegette a Benfica argentin labdarúgóját, Ángel Di Maríát és családját, miután a világbajnok a szülővárosában, Rosarióban tapasztalható állapotokról beszélt – írja a nemzetisport.hu a Buenos Aires Times beszámolója alapján.

Az argentin fővárostól mintegy háromszáz kilométerre található Rosarióban a közelmúltban négy gyilkosságot is elkövettek bűnbandák, ami miatt két héttel ezelőtt szinte kiürültek az utcák, ugyanis felfüggesztették a tanítást az iskolákban, bezárták az üzleteket és a buszok sem közlekedtek. A helyi kormányzat tájékoztatása szerint a bűncselekményeket elkövető csoportok vezetői már börtönben vannak.

A rosariói állapotokról egy múlt heti interjúban beszélt részletesen Ángel Di María, aki elmondta:

nagyon aggasztja az egyre növekvő bizonytalanság és félti a helyi lakosságot.

Nyilatkozatát követően egy, a kábítószer-kereskedelemmel is kapcsolatba hozható kartell halálos fenyegetéseket tartalmazó üzenetet küldött a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Juventus korábbi játékosának, valamint hozzátartozóinak. A fenyegető levelet – melynek szövegét a helyi hatóságok nem hozták nyilvánosságra – egy fekete műanyag zacskóba csomagolták, és egy autóból dobták ki a Funes Hill Miraflores nevű zárt közösség bejáratánál, amely a Rosario városától mintegy húsz kilométerre fekvő Funesben található.

Az üzenetről ujjlenyomatokat vettek, továbbá visszanézték a biztonsági kamerák által rögzített felvételeket, valamint a tanúvallomásokat is felvették.

Santa Fe tartomány biztonsági minisztériumának egyik forrása azt állítja, a bűnszervezetek kezére játszana, ha az üzenet tartalma nyilvánosságra kerülne, ezzel ugyanis még nagyobb felfordulás törne ki a városban.

Helyi lapok azonban megtudtak néhány részletet az üzenetből, melyből kiderült, hogy valóban megfenyegették Di Maríát és családját. Tavaly történt egy hasonló eset, amikor Lionel Messi sógorának boltjára lőttek rá Rosarióban.

Az argentin labdarúgó-válogatottal kapcsolatos híreket közlő All About Argentina az X-en idézett is a Di María családnak címzett levélből, amelyben állítólag a következő szöveg is szerepelt: „mondd el a fiadnak, Ángelnek, hogy ne térjen vissza Rosarióba, különben tönkretesszük azzal, hogy megöljük az egyik családtagját.”

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×