eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Korsós Dorina a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Magyarország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 6-án. Horvátország-Magyarország 21-18.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Korsós Dorina elárulta, miért küzd

Korsós Dorina jól érzi magát a Rapid Bucuresti kézilabdacsapatánál, a következő szezonban is a román gárdát erősíti majd, ami pedig a válogatottat illeti, a jövőben is keményen készül és reméli, hogy vissza tud kerülni a keretbe.

A Rapid, amely jelenleg a második helyen áll a román bajnokságban, hat ponttal lemaradva a fővárosi rivális CSM-től, szombaton a Dunarea Brailával játszik rangadót.

„Előzetesen is az ezüstérem volt a cél. A második helyet mindenképpen szeretnénk megszerezni, de ehhez minden hátralévő meccsünket meg kell nyernünk” – mondta az M1 aktuális csatornának a Győrrel háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, 28 éves balszélső.

A játékos hangsúlyozta: a remek formájának titka az, hogy nagyon jól érzi magát a klubnál, jó a csapategység, nagyszerű a viszonya az edzővel és a stáb többi tagjával, magabiztosnak érzi magát, s ezért tud jól teljesíteni. Hozzátette: a korábbi hosszú sérülése után – a bal térdét többször is meg kellett műteni, ezért erre a testrészére azóta külön is erősít – most érzi azt, hogy újra tudja élvezni a kézilabdát, s ez meglátszik a teljesítményén is.

A Rapid Bucuresti a Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelt a Ferencvárossal, de hetedik helyével búcsúzott a további küzdelmektől. Korsós azt mondta: azzal együtt, hogy jó volt a Fradi ellen és Magyarországon játszani, nehéz volt számukra a BL-szezon, sok volt a sérültjük, de tanulnak a történtekből. A kiesés után a bajnokságra koncentrálnak, hogy a második helyet megszerezve a következő idényben is tudjanak indulni.

A kézilabdázó két éve erősíti a Rapid Bucurestit, s mint mondta, közös megegyezéssel érvényesítették a szerződésében szereplő egy éves opciót, így a következő szezonban is a román csapatban játszik majd.

Az interjúban szóba került a nemzeti együttes is, nevezetesen, hogy Korsós sokak meglepetésére nem került be Golovin Vladimir szövetségi kapitány szűk világbajnoki keretébe.

„A válogatottban szerepelni hatalmas nagy megtiszteltetés, nap mint nap ezért is edzünk, hogy bekerüljünk, én is próbálok mindent megtenni. Persze ennél ez azért egy kicsit bonyolultabb, de nem adom fel, készülök, küzdök, és remélem, hogy a jövőben még vissza tudok kerülni” – fogalmazott ezzel kapcsolatban a játékos.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×