eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 31: Dominik Szoboszlai of Liverpool celebrates scoring his teams third goal with Luis Diaz during the Premier League match between Liverpool FC and Chelsea FC at Anfield on January 31, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Nyitókép: Clive Brunskill/Getty Images

Szoboszlai először tett ilyet a Premier League-ben – ünnepelték érte

Szoboszlai Dominik megszerezte idénybeli harmadik bajnoki gólját, liverpooli karrierje során először fejjel talált a hálóba. A Liverpool simán elintézte a Chelsea-t (4-1), s listavezetőként várhatja a hétvégi, Arsenal elleni bajnokit.

Conor Bradley és Diogo Jota voltak az első félidő főszereplői. A Trent Alexander-Arnold helyén kezdő fiatal hátvéd szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt, a portugál megnyitotta a gólok sorát, majd kiharcolt egy büntetőt, amelyet azonban Darwin Núnez a bal kapufára lőtt.

A második félidőben is tartotta a Liverpool a tempót, s a játékrész közepén – Conor Bradley beadása után – Szoboszlai Dominik nyolc méterről fejelt a kapuba, 3-0. Jürgen Klopp úgy gondolta, eldőlt a mérkőzés, gyorsan négyet is cserélt, Szoboszlai is pihenőt kapott.

A Chelsea Christoph Nkunku góljával szépített, néhány percen keresztül izgalmassá tette a mérkőzést, de aztán Darwin Nunez beadása után Luis Diaz 4-1-re alakította az állást. (Nunez rekordot állított fel, 2003 óta tartják számon, azóta még senki sem ért el egy Premier League-mérkőzésen négy kapufát.)

A riválisok közül a Manchester City könnyedén, 3-1-re megverte a Burnley-t, míg a Tottenham Hotspur 3-2-re nyert a Brentford ellen. A Liverpool előnye öt pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester Cityvel szemben, s öt az Arsenallal szemben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×