eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up of hockey puck and stick during a match with players in the background.
Nyitókép: skynesher/Getty Images

Izrael mégis hokizhat a közelgő világbajnokságon

Izrael indulhat a jövő heti, 2024-es IIHF U20-as jégkorong-világbajnokság III. divízió A csoportjának bulgáriai tornájára.

Nyolc órával a Sportdöntőbíróságon tervezett meghallgatás előtt az Izraeli Olimpiai Bizottság és az Izraeli Jégkorong Szövetség értesítést kapott. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség által szerdán kiküldött hivatalos levélben az áll, hogy a döntés, miszerint Izraelt fogadják a tornán, „a legfrissebb biztonsági és védelmi garanciákon, valamint az illetékes bolgár hatóságokkal folytatott kommunikáción alapul” - írja a neokohn.hu.

Az IIHF azt is jelezte, hogy felülvizsgálja Izrael részvételének státuszát a közelgő spanyolországi U18-as világbajnokságon, az észtországi női és a szerbiai férfi világbajnokságon.

A lap emlékeztet arra. hogy január 10-én az IHF hozta meg azt a döntést, hogy „korlátozza az izraeli válogatottat az IIHF-bajnokságokon való részvételben mindaddig, amíg az összes résztvevő (beleértve az izraeli résztvevőket is) biztonsága és jóléte nem garantálható”.

Izraeli források szerint ez a lépés azután történt, hogy a szövetségi elnök, Luc Tardif engedett a külső – többek között orosz – politikai nyomásnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×