eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A brit Luke Humphries (b) a honfitársa, Luke Littler (j) ellen a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében játszott mérkőzésen 2024. január 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Darts-vb-döntő: elrontották "a gyerek" játékát - videó

A mérkőzés elején 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd a torna meglepetésembere, a 16 éves Luke Littler tudott elhúzni 4-2-re.

Luke Humphries nyerte a Londonban rendezett dartsvilágbajnokságot, mivel a szerdai döntőben 7-4-re legyőzte a sportág történetének legfiatalabb, még mindig csak 16 éves finalistáját, Luke Littlert.

Az angol játékos nemcsak pályafutása első vb-diadalának és az érte járó 500 ezer fontnak örülhetett az Alexandra Palace-ben, hanem annak is, hogy a világranglistán is átvette a vezetést.

A mérkőzés elején 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd a torna meglepetésembere, Littler tudott elhúzni 4-2-re. A 28 esztendős riválisa azonban ekkor emelni tudott a játéka színvonalán, szinte folyamatosan 110-es körátlagú szetteket produkált, erre pedig nem volt ellenszere fiatal honfitársának, így Humphries 7-4-re fordított.

A meccs színvonaláról árulkodó, hogy

mindkét játékosnak sikerült megdobnia a lehető legmagasabb, 170 pontos kiszállót,

illetve Humphries és Littler is százpontos átlag felett zárt. A döntő arról is emlékezetes marad, hogy ez volt a 66 éves játékvezető, Russ Bray utolsó hivatalos fellépése.

A mostani vb megdöntötte a 180 pontos körök rekordját, az eddigi csúcs 901 volt, ez a torna viszont 914 maximális pontszámú sorozattal zárult. A döntőben ebből 36-ot láthatott a közönség, a csúcshoz Humphries egymaga 23-mal járult hozzá a fináléban és 73-mal az egész vb-n.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×