eur:
393.07
usd:
362.31
bux:
65913.47
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pixabay

Ez az eddigi legdrágább profi sportszerződés - ráadásul nem is egy focistáért kötötték

A japán Otani Sohei profi baseball-játékos írta alá a rekord összegű szerződést a Los Angeles Dodgersszel, ahová egy szintén helyi csapatból igazolt át.

A most megkötött 700 millió dolláros paktum a baseball történetének minden idők legmagasabb fizetését is jelenti a játékos számára - írja az Economx. A fizetési listát eddig 43,333 millióval Max Scherzer és Justin Verlander vezette, ennek az élére tört most Otani Sohei az éves 70 milliós bérével. Egyezség tekintetében az eddigi rekordot az Angels-t erősítő Mike Trout tartotta, akinek 2019-ben életbe lépett 12 éves szerződése 426,5 millió dollárról szólt.

Mint írja a portál, a japán játékos eddig 42,2 millió dollárt keresett egy idény alatt az Angels-nél. A mostani megállapodás tíz évre szól, a 29 éves, háromszoros MLB All Star-játékos, az Amerikai Liga kétszeres MVP-je dobóként és ütőként is kiváló - jegyzik meg.

Nem csupán baseballban, az egész sportvilágban csúcs

Az argentin világbajnok labdarúgó, Lionel Messi 2017-ben sajtóhírek szerint 674 millió dollárért hosszabbított a Barcelonánál 2017-ben négy évre, míg a portugál Cristiano Ronaldo több mint 500 millióért a szaúdi al-Nasszr együtteshez két és fél évre.

A portál arra is kitér, hogy jól kereső sportolóért nem is kell olyan messze mennünk, hiszen Szoboszlai Dominik az angol Liverpool játékosaként évi 6 millió fontot, azaz körülbelül 2,6 milliárd forintot keres.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×