eur:
389.38
usd:
361.48
bux:
68391.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. október 22-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Dejan Sztankovics megmagyarázta a Fradi meghökkentő döntetlenét

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A Konferencia-ligában csütörtökön a Cukarickit legyőző FTC ezzel sorozatban negyedik meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban és már a vesztett pontok tekintetében is az éllovas Paks mögött van.

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

Ferencváros: Dibusz - Botka (Katona, a szünetben), Abena (Wingo, 45+2.), Cissé, Civic - Makreckis, Zachariassen, Abu Fani (Besic, 76.) - Marquinhos (Tokmac, 61.), Pesic, Lisztes.

Mezőkövesd: Piscitelli - Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Gomis - Molnár G., Cseri (Nagy G., 87.), Da. Babunski (Szalai, 92.) - Drazic.

A Ferencváros játszott fölényben az első félidőben, de labdabirtoklását kevés helyzetre tudta csak váltani, gólig pedig nem jutott. A mezőkövesdiek bátran játszottak és nem elégedtek meg csupán a védekezéssel, szórványos támadásikat viszont nem koronázta siker.

A félidő végén ijesztő jelent zajlott a mezőkövesdi 16-oson belül, egy beívelést követően a vendégek kapusa felugrott a labdáért és a ferencvárosi Abena elől megszerezte a játékszert, de estében tarkón rúgta ellenfelét, aki elterült a földön.

Abenát hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról.

A második játékrészt óriási lendülettel kezdte a címvédő, az első 10-15 percben több nagy helyzetet is kidolgozott, de képtelen volt a kapuba találni, ahogy a folytatásban is minden lehetőségét kihagyta, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

A sportal.hu idézi az FTC edzőjét. Dejan Sztankovics azt mondta a meccs után: A kezdőcsapatot is úgy állítottam össze, hogy gólt szerezzünk. Nem sikerült, de sosem adjuk fel, és

tudom, hogy nehéz helyzet a Ferencváros életében, ha négy mérkőzés után sem nyer a csapat.

A bajnokság azonban maratoni verseny, és bár pontokat hullajtottunk, nincs veszve semmi."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×