eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
A ferencvárosi kezdőcsapat a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzés előtt a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án.
Nyitókép: A ferencvárosi kezdőcsapat a Genk - Ferencvárosi TC mérkőzés előtt a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Mi köze Gojko Miticsnek a Ferencváros mai futballmeccséhez?

Fontos, de a továbbjutásról nagy valószínűséggel nem döntő mérkőzést játszik ma este a Ferencváros labdarúgó-csapata az Európai Konferencia-ligában. Az ellenfél este kilenc órától a szerb bajnokság hetedik helyezettje, a Csukaricski.

A négyes csoportban a Fiorentinának nyolc, a Ferencvárosnak és a Genknek hat-hat pontja van, a Csukaricski mind a négy eddigi mérkőzését elveszítette. A képlet másképpen is felírható: a három „nagy” eddig minden egymás elleni mérkőzésén döntetlent játszott, a Fiorentina azért áll jobban a többieknél, mert már kétszer játszott a Csukaricskivel.

Ezért is lenne fontos, hogy a Ferencváros győzzön Leszkovacban, ugyanakkor ezzel akkor kerül valós előnybe a Genkkel szemben, ha a belgák nem szereznek pontot Firenzében. Az ugyanis nagyon valószínű, hogy a belgák az utolsó fordulóban otthon nyernek, sőt talán gólkülönbséget javítva nyernek a szerbek ellen. Az eddigi eredményeket alapul véve a Ferencvárosnak minden bizonnyal pontot kell szerezni majd itthon, két hét múlva, a Fiorentina ellen.

Könnyen elképzelhető az is, hogy a Ferencváros és a Genk azonos pontszámmal zár. Elsősorban az egymás elleni eredmény rangsorol, de abban szó szerint döntetlenre áll a két csapat. Ebben az esetben ellenben a többiek elleni eredményeket is beszámolva a gólkülönbség dönthet.

A Ferencváros nincs jó formában, a legutóbbi négy mérkőzésén győzelem nélkül maradt, október eleje óta tíz tétmérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni. Nyilván ebben szerepe volt a sérüléseknek is, Varga Barnabás góljai nagyon hiányoznak,

a center pedig Szerbiában sem léphet pályára.

Dejan Sztankovics várhatóan Botka Endrét állítja a jobbhátvéd helyére, Makreckis pedig fellép a középpályára, Abu Fani mellé. Abena, Cissé és Ramírez játszik majd várhatóan a hátvédsorban még. Zachariassen és Traoré alapember, az lett az elmúlt időszakban Marquinhos is. Elöl Pesicsnek, Varga kiesése miatt, nincsen alternatívája.

A Csukaricski saját, négyezres stadionja nem alkalmas UEFA-csoportkörös mérkőzések rendezésére, ezért a csapat augusztusban úgy döntött, hogy a hazai mérkőzéseit az abban a hónapban átadott, Dubocsica Stadionban rendezi. Nagyon szép, körülbelül 8100-8200 férőhelyes kis létesítmény, november közepén ott fogadta a szerb válogatott a bolgárokat Eb-selejtezőn.

Leszkovac eddig leginkább arról híres, hogy vonzáskörzetében, a stadiontól nagyjából tíz-tizenkét kilométernyire született Gojko Mitics, a hetvenes évek keletnémet indiánfilmjeinek szerb szupersztárja. Jó lenne, ha estétől „felírhatnánk” még egy nevezetességet: ott aratott sima győzelmet a Ferencváros az Európai Konferencia-ligában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 08:47
×
×
×
×