eur:
389.15
usd:
361.72
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
A kecskeméti Szalai Gábor, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Paksi FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Most már biztos: a Kecskeméti TE a Ferencváros mumusa

A címvédő és listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott az előző idényben ezüstérmes Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi rangadóján. Tavaly nyár óta a Ferencváros háromszor szerepelt a Széktói Stadionban, de egyszer sem győzött.

A félnapos esőzés miatt sokáig kérdéses volt a találkozó megrendezése, de végül másfél-két órával a kezdés előtt javultak annyira a körülmények, hogy játékra alkalmassá váljon a pálya, sőt, napsütésben kezdődött el a küzdelem.

Ezzel együtt a mély, felázott talaj és a szórványos tócsák többször megtréfálták a játékosokat. A meccs első nagy helyzetét az FTC dolgozta ki, de furcsa módon a saját kapuja előtt: a menteni igyekvő Ramírez "lövését" Dibusz nagyot vetődve hárította. A vendégek voltak kezdeményezőbbek, a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg, miután egy kontra végén Pálinkás középről, mintegy 20 méterről a bal alsó sarokba bombázott. Újabb szűk negyedóra elteltével megduplázta előnyét a Kecskemét: ismét Ramírez vállalt főszerepet a saját kapuja előtt, lerántotta Szabót, a megítélt büntetőt pedig Horváth Krisztofer értékesítette magabiztosan. Az első nagyobb ferencvárosi helyzetre egészen a 42. percig kellett várni, Zachariassen közeli lövését azonban Varga Bence bravúrral szögletre ütötte.

Az első félidő hajrája egyértelműen a címvédőé volt, amelynek vezetőedzője, Dejan Stankovic hármat is cserélt a szünetben. Lisztes, Sigér és Civic érkezése ugyanakkor egy ideig nem hozott áttörést, a nehéz körülményekhez továbbra is jobban alkalmazkodó Kecskemét őrizte előnyét. A negyedik FTC-csere, Owusu aztán beállása után azonnal büntetőt harcolt ki - Iyinbor a kapu előterében megrúgta -, Lisztes 11-esével pedig szépített a bajnokcsapat. A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is sok volt a szabálytalanság és leginkább a küzdelem jellemezte a játékot a csúszós, vizes pályán, több gól pedig már nem született.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)

Széktói Stadion, 4957 néző, v: Pintér

Gólszerzők: Pálinkás (18.), Horváth K. (33., 11-esből), illetve Lisztes (69., 11-esből)

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×