eur:
388.61
usd:
361.9
bux:
68803.42
2024. május 9. csütörtök Gergely
PARIS, FRANCE - OCTOBER 30: Lionel Messi attends the 67th Ballon DOr Ceremony at Theatre Du Chatelet on October 30, 2023 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Nyitókép: Pascal Le Segretain/Getty Images

Lionel Messi nyolcadszor is aranylabdás

Átadták a France Football éves díjait Párizsban. Ismét Lionel Messi kapta az aranylabdát, Jude Bellinghamé a Kopa-díj, Erling Haalandé a Müller-díj, Emíliano Martínezé a Jasin-díj. A legjobb női futballistának Aitana Bonmatit választották.

Az első évhez, 1956-hoz képest rengeteget változott a lebonyolítási rend, megnövekedett a kategóriák száma. Azt sejteni lehetett, hogy az „első az egyenlők között” díjnak, a férfi játékosok aranylabdájának Lionel Messi az esélyese. Alighanem már akkor mindenki tudta, hogy ő nyert, amikor teljes családjával, feleségével, gyerekeivel jelent meg.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 30: Lionel Messi and sons Thiago Messi, Mateo Messi Roccuzzo and Ciro Messi Roccuzz attend the 67th Ballon D'Or Ceremony at Theatre Du Chatelet on October 30, 2023 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Lionel Messi és fiai, Thiago Messi, Mateo Messi Roccuzzo és Ciro Messi Roccuzz (Pascal Le Segretain/Getty Images)

Ahogyan már tavaly is, a France Football és a felkért szavazók a 2022–2023-as idényt vették tekintetbe, különösen nagy súllyal esett latba a katari világbajnokság.

A 2023-as aranylabdás tehát Lionel Messi lett, aki a nyárig még a PSG futballistája volt, immár az Inter Miami tagja, a díjat új klubja egyik tulajdonosa, David Beckham adta át. A nyolcszoros aranylabdás argentin mögött Erling Haaland lett a második, Kylian Mbappé a harmadik és Kevin De Bruyne a negyedik.

Az Év legjobb fiatal játékosa, s ezzel Raymond Kopa-díjas Jude Bellingham, a Real Madrid angol játékosa, aki a nyáron igazolt a királyi klubhoz a Borussia Dortmundból.

A legjobb kapusnak kiírt Lev Jasin-díjat a világbajnok argentin válogatott tagja, Emíliano Martínez kapta.

Az idény legeredményesebb gólszerzőjét megillető Gerd Müller-díjjal a Manchester City norvég csatárát, Erling Haalandot jutalmazták.

A brazil Vinícius Júnior kapta a Sócrates-díjat, a Fair Play és a tolerancia díját.

Az Év férfi csapata, a BL-győztes Manchester City.

A női labdarúgók díjai közül az Év csapatának járó az FC Barcelonáé lett.

A legjobb női játékosnak járó díjat is a katalán klub érezheti magáénak: a nagy esélyes, Aitana Bonmati győzött. Különlegességet jelentett, hogy a tenisz szupersztárja, Novak Djokovics adta át neki az elismerést, az aranylabdát. Bonmati mögött a legjobbak sorrendje: 2. Sam Kerr, 3. Salma Paralluelo, 4. Fridolina Rolfö, 5. Mary Earps.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagy bajban van az orosz elit: nem tudják, mit kezdjenek a sok pénzükkel

Nagy bajban van az orosz elit: nem tudják, mit kezdjenek a sok pénzükkel

Nincs könnyű dolga az orosz elitnek, amikor azon megy a gondolkodás, mit kezdjenek hatalmas vagyonukkal. Külföldön egyre több helyen nem látják szívesen sem őket, sem a pénzüket, de Oroszországban sincs sokkal kevesebb kockázat. Oroszország évek óta ösztönzőket kínál a gazdagoknak, hogy hozzák haza a pénzüket, és olyan struktúrákat hozott létre, amelyek állítása szerint védelmet nyújtanak a magánvagyonok számára. Az állami lefoglalások miatti aggodalmak azonban továbbra is fennállnak, különösen azért, mert a közelmúltban ezek száma megnövekedett - írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×