eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány a cseh labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 9-én. A cseh válogatott Magyarország csapata ellen felkészülési mérkőzést játszik Budapesten szeptember 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar–cseh: csalódottan érkeztek a vendégek

A csütörtöki Albánia elleni pontvesztést (1–1) követően csalódottan érkezett Budapestre a cseh labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a Puskás Arénában a magyarokkal játszik felkészülési mérkőzést.

Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány az összecsapás helyszínén tartott szombati sajtótájékoztatóján elmondta, még sokáig élni fog bennük a meccs, és nehezen dolgozzák fel az albánok elleni döntetlent, de nem szabad rágódniuk a múlton.

„Már a jövőre kell fókuszálnunk. Bízom benne, hogy sikerül kijavítanunk a hibáinkat, hiszen továbbra is szeretnénk elérni a céljainkat” – nyilatkozta a Puskás Arénában a szakember, aki elmondta, a szélesebb keretből több játékosnak is szeretne lehetőséget adni, és várhatóan valamelyik cserekapus is bizalmat kap. Hozzátette, vannak apróbb sérülések, így például a támadó Tomás Cvancara minden bizonnyal kihagyja a találkozót.

Újságírói kérdésre reagálva a tréner kiemelte, a magyar válogatott legnagyobb sztárja természetesen Szoboszlai Dominik, ugyanakkor az elmúlt időszakban az együttes csapatként ért el olyan fantasztikus sikereket mint az Anglia (0–4), vagy a Németország (0–1) otthonában aratott győzelmek, vagy éppen a csütörtöki, belgrádi 2–1-es siker.

A szövetségi kapitány elmondta, a Puskás Akadémiában szereplő Patrizio Stronatival csak általánosságban beszélt az összecsapásról, a felcsúti játékos is megerősítette abban, hogy Magyarországon minden válogatott meccs egy igazi ünnep, és nagyszerű hangulat várható a Puskás Arénában.

Budapest, 2023. szeptember 9.
Jakub Brabec labdarúgó (b) és Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány a cseh válogatott sajtótájékoztatóján a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 9-én. A cseh válogatott Magyarország csapata ellen felkészülési mérkőzést játszik Budapesten szeptember 10-én.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2023. szeptember 9. Jakub Brabec labdarúgó (b) és Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány a cseh válogatott sajtótájékoztatóján a budapesti Puskás Arénában. A cseh válogatott Magyarország csapata ellen felkészülési mérkőzést játszik Budapesten szeptember 10-én. MTI/Kovács Tamás

A cseh játékosok közül Jakub Brabec válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Sajnos nem ideális most a hangulat, hiszen rendkívül fontos volt számunkra az Albánia elleni összecsapás, de nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna” – nyilatkozta az Arisz légiósa, aki megjegyezte, saját maguk számára is bizonyítaniuk kell a Puskás Arénában, ami azonban rendkívül nehéz lesz, hiszen a magyarok remek formában vannak, és saját közönségük előtt még erősebbek.

„Mi tettük magunknak nehézzé a helyzetet, most ez remek lehetőség arra, hogy felkészüljünk az albánok elleni visszavágóra”

– jegyezte meg a futballista.

A magyar válogatott „féltávnál” 10 ponttal vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, és vasárnap hazai pályán, a Puskás Arénában Csehországgal játszik felkészülési mérkőzést. A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×