eur:
390.87
usd:
365.59
bux:
68385.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

"Ami régen hiányzott a magyar futballból" - a szerb kapitány az Eb-selejtező előtt

Dragan Stojkovic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint igazi rangadó lesz csütörtökön a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés.

"Tiszteljük a magyar csapatot, látjuk azt a fejlődést, ami végbement az elmúlt években. Igazi rangadó lesz" - jelentette ki az 58 éves szakvezető, aki bővebben is beszélt a magyar válogatottról. "Amióta Rossi megérkezett, eredményes játékrendszert alkalmaz, de a leglátványosabb, hogy ennek nyomán önbizalma lett a csapatának. Ez az egyik fő jellemző, ami régen hiányzott a magyar futballból. Elhiszik a játékosok, hogy meglepetést okozhatnak. Emellett olyan meghatározó labdarúgók szerepelnek a nemzeti együttesben, mint

  • Szoboszlai Dominik,
  • Kerkez Milos vagy éppen
  • Szalai Attila,

előbbi vezéregyéniséggé vált, miközben a csapatszellem is kiemelkedő".

"Nagyon fontos, de nem kulcsfontosságú lesz a mérkőzés, mert utána még további 12 pontot lehet begyűjteni" - mondta Stojkovic, aki kiemelte a 100. válogatottságához közelítő Dusan Tadicról, hogy még mindig ugyanazzal a motivációval ölti magára a címeres mezt, ami pedig nem könnyű ilyen hosszú pályafutás során.

A 99. válogatottságára készülő csapatkapitány ezzel kapcsolatban kifejtette, számára önmagában nem jelent sokat a centenárium, mert nem az számít, mennyit játszik valaki a válogatottban, hanem hogy mit tett a játékos a nemzeti együttesért.

"Találkoztam Szalai Attilával, aki nagy nyomot hagyott Fenerbahcénál.

Nagyon jó játékos, mindenki sajnálta, hogy elment" - beszélt a magyar védőről Tadic, aki éppen nyáron szerződött az isztambuli klubhoz. Így papíron néhány hétig csapattársak voltak, de nem játszottak együtt, mert Szalai végül a Hoffenheimhez távozott. Tadic megemlítette Szoboszlait is, szerinte liverpooli szereplése hatással lesz az egész magyar futballra.

Tadic szerint előzetesen is ez a két csapat tűnt a legerősebbnek a csoportban, az eddigi eredmények alapján ebben nincs változás. Leszögezte, a szerb válogatott most már szeretne végre kijutni a kontinensviadalra, amivel arra utalt, hogy

legutóbb 2000-ben - még Jugoszláviaként - szerepelt Eb-n.

A hét pontjával éllovas magyar válogatott csütörtökön 20.45-től játszik Belgrádban a rosszabb gólkülönbséggel második szerbekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald'stól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×