eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mihók Attilát, a DUE-Maarks Graphics vezetőedzőjét vízbe lökik a csapat játékosai, miután 13-12-re legyőzték UVSE-Hunguest Hotels csapatát a vízilabda női Magyar Kupa döntőjében a Komjádi uszodában 2019. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Mihók Attila a szövetségi kapitányságról: versenyhelyzetet kell előidézni

Mihók Attila és Cseh Sándor veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását. Megbízatásuk a párizsi olimpia végéig szól. Cseh Sándor után Mihók Attilát is szóra bírtuk.

"Felkészülünk az ellenfelekből, ez alapján felkészítjük a csapatot, a fizikális felkészülést megpróbáljuk maxra húzni, hiszen ez a könnyebbik része az egésznek, mégis nagyon jól fizet. Ami a nehézséget okozza, hogy az eddigi feladataimmal ellentétben most nem az lesz, hogy van a kezemben 20-25 játékos, és velük kell felkészülnünk, hanem arról van szó, hogy lavírozva a klubfeladatok, az Euroliga-mérkőzések, a bajnokik, az esetleges Magyar Kupa-mérkőzések és az erre irányuló klubfelkészülések között meg kell találnunk valahogy azt a megoldást, hogy a válogatott is előrehaladjon, játékosai is egész pontosan tudják, hogy mi irányukban az elvárás" – ecsetelte a Dunaújvárosban dolgozó edző.

Hogy mekkora változás várható a keretben, mindenki tiszta lappal indul-e vagy mindenki ismerős, és a keretek közt lehet bizonyítani, Mihók Attila azt felelte, "is-is".

"Azért is jöttem én szóba, azt hiszem, a válogatottnál, mert a játékosok mindegyikét nemcsak, hogy gyerekkora óta ismerem, de dolgozom is velük, ilyen szempontból nem a nulláról kezdjük, de az biztos, hogy nyitni kell egy picit, be kell engedni olyan játékosokat, akik ha nem is tudják beverekedni magukat, de versenyhelyzetet tudnak előidézni. Nem tudni, változik-e a keret, de az biztos, hogy azzal a csapattal fogunk utazni az Eb-re, amely minden körülményt körüljárva a legütőképesebb lehet szerintünk" – részletezte.

Korszakos elődjével, Bíró Attilával, aki két olimpiai ciklust húzott le a kapitányi poszton, lehet, hogy le fog ülni beszélni – a következő napokban, Egerben.

A válogatott teljes stábja még formálódik, ezen a héten mindenki a helyére kerül.

A csapat kapitánya Keszthelyi Rita marad, ha vállalja.

Mihók Attila azzal lenne elégedett, ha legközelebb már arról kellene beszélgetni, "mi volt az olimpián", az azt jelentené, hogy a legfontosabb feladat, az ötkarikás részvétel megvan.

"Február közepétől szokatlanul hosszú időnk lesz, hogy gondolkodjunk és felkészüljünk az olimpiára, de még nem tartunk ott. És én nagyon nem szeretek olyan esélylatolgatásba belemenni, amely egy olyan versenyről szól, amelyen még ott sem vagyunk. Megértettük a feladatot, ki kell jutni az olimpiára. Hogy utána mi történik, azon közben is gondolkodunk" – fűzte hozzá, utalva arra, hogy a vb-n lecsúsztak a kvalifikációt jelentő helyekről, de erre még a közelgő Eb-n is lehetőség lesz, utolsó szalmaszálként pedig ott van az olimpiát megelőző újabb világbajnokság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×