eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Cseh Sándor, a szolnok vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia mérkőzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában Szolnokon 2017. március 22-én.
Nyitókép: Mészáros János

Cseh Sándor a szövetségi kapitányságról: sosem szerettem olyan projektekben lenni, ahol kikapunk

Cseh Sándor új területen próbálja ki magát, Mihók Attilával párban veszi át a női vízilabda-válogatott irányítását. Az InfoRádióban beszélt az első feladatokról, a két szakvezető szereposztásáról és arról is, mivel lenne elégedett egy év múlva.

Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását. A mérkőzéseken előbbi dolgozik majd a kispadon. Cseh Sándor az InfoRádióban elmondta, hogy a szövetség vezetésének első számú elvárása velük szemben, hogy a női együttes kijusson a párizsi olimpiára.

A friss szövetségi kapitány, aki eddig csak férfiakkal dolgozott, a Szolnokkal nyert bajnokságot és Bajnokok Ligáját is, elsőként arról beszélt, hogy elsőként egy olyan fizikai programot kell összeállítaniuk, hogy decemberre megfelelő erőállapotban legyen a csapat az Európa-bajnoki felkészülésre. Ez tartja az első lépés, de addig is folyamatosan fel kell térképezni az ellenfeleket, de a saját játékosokat is, hogy ki hol tart, miben kell fejlődnie.

Cseh Sándor folyamatosan bővítené a válogatott keret létszámát, de tudja, hogy a jövő évi olimpiáig már nagyjából az a 20-30 fős keret, amiből majd lehet választani. "Nyilván Attila nagyon sok mindent el fog nekem mondani a női vízilabdáról, nagyon jó terveket készített, mindent meg fog mutatni nekem, de azért nem olyan nagy a merítési lehetőség" – mondta.

A két szövetségi kapitány szerepéről úgy fogalmazott, hogy ebben nem kellett sok mindent tisztázni, nem is volt rá idejük, mert eredetileg éppen egymás ellenlábasai voltak, épp ők ketten voltak a szövetség jelöltjei a posztra.

"Én tudom azt, hogy ezt miért vállaltam el, tudom azt, hogy milyen munkát végeztem az elmúlt években, tehát én a magam részéről bevallom őszintén, nem gondolom, hogy ezt tisztázni kell, mert tudom, hogy mi a dolgom" – tette hozzá. A felvetésre, hogy lesz-e a két kapitány között egyfajta "jó zsaru, rossz zsaru" szereposztás, azt mondta, sosem volt az a típus, aki taktikázott, inkább az őszinteségben hisz, egyébként pedig "ha az előéletünket nézzük, akkor itt két rossz zsaru lesz".

Cseh Sándor a vízilabda-szövetségben dolgozott, illetve emellett fontos munkát végzett az OSC-nél is, de mint elmondta, az klubnál úgy alakította a ki a viszonyokat, hogy az se okozzon gondot, ha más feladatot vállal, míg a főállása eddig is a szövetségben volt, így ez nem is fog megváltozni.

A kérdésre, hogy mivel lenne elégedett jövő nyáron, a párizsi olimpia után, Cseh Sándor úgy felelt: "Ez az első napja az én utazásomnak a női vízilabdában, ezért nem jön a számra, hogy én most ilyenekkel foglalkozzak. Sosem szerettem olyan projektekben lenni, ahol kikapunk. Ez a legfontosabb nekem, minden egyes mérkőzésre úgy megyek, hogy ne kapjunk ki."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×