eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Samy Mmaee (j2) és Somália, a Ferencváros (j) valamint Hugo Videmont, a Zalgiris Vilnius játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zalgiris Vilnius mérkőzés visszavágóján a vilniusi LFF Stadionban 2021. július 27-én.
Nyitókép: Samy Mmaee (j2) és Somália, a Ferencváros (j) valamint Hugo Videmont, a Zalgiris Vilnius játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zalgiris Vilnius mérkőzés visszavágóján a vilniusi LFF Stadionban 2021. július 27-én. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Egy lépésre a Fradi a csoportkörtől, de még egy ismerős ellenfél jön ma este

Nem is oly régi ismerőssel találkozik a Ferencváros este hat órától a labdarúgó Konferencia-liga playoff-körében. A litván Žalgiris Vilniuson két éve kettős győzelemmel jutott túl a BL-selejtezőben.

A két zöld-fehér gárda közül a Fradi a BL első selejtezőkörében kiesett a feröeri KI Klaksvik ellen, majd a Konferencia-ligába átkerülve kiejtette az ír Shamrock Roverst és a máltai Hamrun Spartanst. A Žalgiris az első BL-selejtezőkörben túljutott az észak-macedón Sztrugán, de utána kiesett a török Galatasaray ellen, végül az Európa-ligából is lejjebb esett egyet, miután nem bírt a svéd BK Häckennel.

Érdekes, hogy mind a három párharcban otthon kezdtek a litvánok, ahogyan most is. Még egyszer sem nyertek, a Sztruga elleni 0-0 és a BK Häcken elleni 1-3 kifejezetten rossz eredménynek számított, a BL-főtáblára jutás küszöbén álló Galatasaray elleni 2-2 jónak. Isztambulban is helyt állt, csak 1-0-ra kapott ki.

A csapat edzője, a kis megszakítással lassan tíz éve Litvániában élő Vlagyimir Cseburin a litván sajtónak nyilatkozva azt mondta: „Kicsit változtattunk a felkészülési menetrenden. Több időt adtunk a regenerálódásra. Sokat kell beszélgetnünk. Vannak új feladatok, amelyeket szeretnénk a pályán megvalósítani. Készítjük a stratégiánkat a meccsre. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen már kipróbáltunk bizonyos részleteket. Bizonyos dolgokat azonban még pontosítani kell.”

A magyar bajnokról azt mondta: „Nagyon eltérő a két csapat játékstílusa. A Ferencváros szeret támadni, védekezni kevésbé. Általánosságban véve más a taktikája, mint a miénk."

A litvánok nagyon sokat foglalkoztak a lélektani felkészüléssel: „A pszichológia nagyon fontos az ilyen meccseken és általában a sportban. Az európai kupameccsek kudarcai után sokat beszélgettünk. Arról, hogyan lehet leküzdeni ezt a pszichológiai akadályt. A játékosok és mi mindannyian értjük, mi a felelősség.”

Az edző, akit a helyi sajtó már litvánosított néven, Čeburinsként emleget, beszélt arról is, mekkora hátrány a rossz hazai mérleg a nemzetközi porondon: „Érthető, hogy nehéz helyzetet teremtene, ha nem nyernénk. Hiszen ha utána a második meccsen sem nyersz, az ajtó bezárul. Van tapasztalatunk a Ferencváros ellen. Én már harmadszor találkozom vele. De azt is tudjuk, hogy a legutóbbi találkozó óta sokat változott a kerete. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk.”

A 39 éves csapatkapitány, Saulius Mikoliūnas is nyilatkozott: „Ez az utolsó lehetőség számunkra a selejtezőben, ha el akarjuk érni a szezon előtt kitűzött céljainkat.

Nem szavakkal akarod bizonyítani, hanem tettekkel.

Ez lesz a fő cél. A svédek elleni meccsen nyújtott teljesítmény csalódást okozott, ezt megértjük. A Galatasaray elleni meccseken viszont megmutattuk, hogy a csapat tud és tud is játszani.”

A Ferencváros Cristian Ramírez, Amer Gojak és Lisztes Krisztián nélkül utazott el a mérkőzésre.

Mint ismert, a Fradi elhalasztotta a múlt hétfőre kiírt, Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést, így a Hamrun elleni, múlt csütörtöki találkozó óta nem játszott.

Az LFF Stadionban 2021 júliusában futballozott legutóbb, akkor ellenben a párharc második mérkőzése volt a kinti, a hazai 2-0 után az előny megtartása volt a cél. Végül 3-1-re nyert, Ryan Mmaee két és Robert Mak egy góljával.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×