eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a Hétköznapi Hős eseménysorozatról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 27-én. A Hétköznapi Hős program január óta 37 eseményen több mint 150 ezer embernek biztosított kedvezményes jegyvásárlást az augusztus 19-én kezdődő világbajnokságra.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Schmidt Ádám: a világ sportvezetésének krémje is eljön most Budapestre

Hatalmas sportdiplomáciai jelentősége is van a budapesti atlétikai világbajnokságnak – hívta fel a figyelmet Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt, a vb kormánybiztosa. Arról is beszélt, hogy a szurkolókat a jövőben is igyekeznek megmozgatni.

Ahogy az előző 11 hónapban is igyekeztek ügyelni arra, hogy a hétköznapi hősök, sulihősök program kapcsán minél több magyart közelebb hozzanak a sporthoz, ugyanúgy igyekeznek is őket megtartani a sport mellett; Schmidt Ádám sportállamtitkár, a budapesti atlétikai vb kormánybiztosa az InfoRádióban elmondta, a vb kapcsán is igyekeznek az iskolásokkal kapcsolatban maradni, hogy minél több embernek az élete részévé váljon a sport.

"Egyedülálló a világon, hogy egy nemzetközi sporteseményhez ilyen jellegű programokat csatolnak. Úgy látjuk, azzal, hogy a hétköznapi hősök programban 150 ezer ember regisztráltan részt vett, és 25 ezer ember ki is váltotta az ehhez kapcsolódó jegykedvezményt, olyan számok születtek, amelyekkel mi sem számoltunk néhány hónappal ezelőtt" – fogalmazott.

Mint rámutatott, a Magyar Atlétikai Szövetség a vb kapcsán azt a célt fogalmazta meg, hogy minél nagyobb létszámú legyen a magyar válogatott, de ő sportvezetőként abban is bízik, hogy komoly magyar eredmények is születnek, a jó időeredmények pedig tovább viszik a médiában is a sportág hírét, ahogy ez a mérhető sportágakban, például úszásban is van.

A sportdiplomáciai aspektusról szólva azt mondta, már a vb felvezető időszakában is rengeteg "sportdiplomáciai energia szabadult fel", és bár nincs felhatalmazva, hogy minden részletet eláruljon, de egészen különleges diplomáciai kérdések is landoltak a magyar térfélen.

"Ez alatt a kilenc nap alatt ide fog jönni a nemzetközi sportdiplomácia apraja-nagyja. El fog jönni Sebastian Coe WA-elnök meghívására elképesztő mennyiségű NOB-tag, számos ország megannyi sportvezetője, sportminisztere, sportállamtitkára, és természetesen látni fogjuk azt is, hogy magas rangú állami vezetők is megtisztelnek bennünket a jelenlétükkel" – sorolta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×