eur:
390.12
usd:
365.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, a Nemzeti Atlétikai Központ nyitóeseményén, ingyenes családi napján Budapest új sport- és szabadidőparkjában 2023. június 17.-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Rendhagyóak lesznek az eredményhirdetések az atlétikai vb-n

Baji Balázs, a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete szerdán elmondta, hogy az eredményhirdetésekre rendhagyó módon a stadionon kívül kerül majd sor.

A vb-bronzérmes gátfutó az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában hangsúlyozta, hogy több aprósággal is készülnek, a versenyzőket például látványos show-elemekkel mutatják be, amely egyfajta különleges ceremónia lesz.

„A helyszínen élő zenével fogjuk őket bemutatni és ráhangolni a versenyre, de a sok apró meglepetés között szerepel még az érmek átadása, ugyanis a világbajnokságok történetében először ez kikerül a stadionon kívülre.

Az érmeket az esti programok előtt a Nemzeti Atlétikai Központ területén kialakított medálplázában kapják meg a sportolók, így külön figyelem irányul majd rájuk”

– mondta Baji Balázs. Hozzátette, hogy az atléták edzői is megkapják a versenyzőjük által nyert medálokat.

„A nézők igazi élményekben részesülhetnek és közel kerülhetnek az atlétikai versenyszámokhoz, a szurkolói zónában például játékos módon kipróbálhatják az atlétikai mozgásformákat és rájöhetnek a fiatalok, milyen jó dolog sportolni, illetve atletizálni” – fogalmazott.

Baji Balázs saját versenyszámára is kitért, a 110 méteres gátfutásra, melyben Szeles Bálint áll rajthoz. Az Európa-bajnoki ezüstérmes abban bízik, hogy Szeles egészen a középdöntőig menetel, ahol egy felszabadult futással akár egyéni csúcsot is futhat. De kiemelte, nagyon erős a mezőny, ezért nehéz dolga lesz a 24 éves magyar sprinternek.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét – amin minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul – augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×