eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vojvoda Dávid a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Két ponttal elbukott Lengyelországban a magyar válogatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott első mérkőzésén 83-81-re kikapott a házigazda Lengyelországtól vasárnap a Gliwicében zajló olimpiai előselejtező tornán.

A BB1 tudósítása szerint lengyel 2+1-el kezdődött a találkozó Ponitka révén, Vojvoda emelt be egy tempót, megszerezve ezzel az első magyar pontokat. Váradi célzott pontosan távolról, Vojvoda dudaszóra dobott egy kettest, Sokolowski dobott be három büntetőt Benke faultja után (6-7). Benke állt bele lendületből egy hármast, Balcerowski zsákolt Karahodzsics faultjával együtt és a plusz egyet is a helyére tette. Perl tett vissza egy támadólepattanót két pontért, Balcerowski dolgát Lukács nehezítette meg, de így is összejött a lengyelnek a befejezés. Karahodzsics negyedikre már sikeresen tette fel a ziccert, Balcerowski pöcije hullott a magyar gyűrűbe (13-14). Michalak törte fel a magyar védelmet, Golomán mutatott be egy 2+1-es akciót, Somogyi értékesített mindkét büntetőjét. Sokolowski is megtette ezt, aztán egy floatert is beejtett, a negyedben pedig több pont már nem esett. 19-19.

Ponitka egy pontot a vonalon hagyott, Vojvoda süllyesztett el egy hármast, Milicic maradt üresen a palánk alatt és két ponttal büntetett. Balcerowski tolta be Karahodzsicsot, Perl köszönt be a sarokból, átvettük a vezetést, a lengyelek pedig időt kértek (24-25). Lukács adott hatalmas passzt Perlnek aki nem hibázott, Zyskowski kettőből egy büntetőt dobott be, Somogyi nagyszerű megoldással szerzett két pontot. Michalak talált be kintről, megtette ezt Ponitka is, Sztojan Ivkovics pedig időt kért (31-29). Zyskowski szerzett két pontot második esélyből, Váradi 50%-kal dolgozott a vonalról, Michalak tört be nagyszerűen és finom mozdulattal fejezett be, Sokolowski hozott össze három pontot, a félidőt Golomán pöcije zárta, így két játékrész után hat ponttal a házigazdák vezettek. 38-32.

Balcerowski pontjaival folytatódott a játék, gyors egymás után szerzett négyet is, így a mérkőzés folyamán először kétszámjegyű volt a különbség. Golomán fejezett be szépen egy eurostep után, Ponitka kapott techinkait, Vojvoda dobta be a büntetőt. Váradi két pontjával léptünk közelebb, Sokolowski zsákolt, Keller dobott szép tempót (44-39). Balcerowski tett fel egy könnyű ziccert, Sokolowski alakította újra ki a tíz pontos differenciát. Zyskowski hármasa hullott be, a mieink időt kértek, Witlinski és Benke váltott kosarat, Perl faulttal együtt és feltette a ziccert, majd a plusz egyet is mellé tette, Michalak dobott egy ziccert. Somogyi használt ki egy rossz lengyel váltást, Zyskowki maradt üresen a sarokban és nem is hibázott. Perlt ismét szabálytalanul sem tudták megállítani, majd újra megvillant kétszer egymás után a Falco játékosa, felzárkóztunk 6 pontra, ellenfelünk pedig időt kért (59-53). Lukács ziccerével jöttünk még közelebb, Pongó köszönt be kintről. Keller dobott be két büntetőt, így átvettük a vezetést a 21-5-ös futással. 59-60.

Ponitka egy pontot a vonalon hagyott, Balcerowski zsákolt, Milicic dobott be két büntetőt, Sokolowski két pontja után Sztojan Ivkovics időt kért. Vojvoda törte meg a magyar pontcsendet egy hármassal, Sokolowski egy büntetőt értékesített, Perl kettőt, ahogy Balcerowski is. Michalak növelte hatra a lengyel előnyt, Ponitka nyolcra, Somogyi nagy passzát Vojvoda váltotta két pontra. Zolnierewicz tett vissza egy támadólepattanót, Golomán dolgozott szépen a festékben, Benke zúdított be egy hármast, a lengyelek pedig időt kértek (75-72). Benke egy büntetőt elrontott, Balcerowski dobott egy triplát, Perl pedig egy tempót. Egy lengyel gyorsindítás után Perl dobott fontos triplát, Ponitka két fontos büntetőt dobott be, Golomán is dobott egy triplát. Ismét Ponitka állt a vonalra, egyet elrontott, Benke egészpályás kísérlete nem esett be, így két ponttal kikaptunk. 83-81.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×