eur:
390.54
usd:
364.97
bux:
68211.51
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Callum Styles (b) és Willi Orbán (j), valamint a litván Eligijus Jankauskas (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Harmadosztályú futballista is játszhat a magyar válogatott őszi Eb-selejtezőin

Bár akadt néhány kérője ezen a nyáron is, Callum Styles egyelőre nem váltott klubot, maradt a Barnsley játékosa. A magyar válogatott középpályás múlt hétvégén végig a pályán volt az angol harmadosztály első fordulójában.

Callum Styles klubja, a Barnsley szombaton, az angol harmadosztály nyitófordulójában hazai pályán 7-0-ra győzött a Port Vale ellen. A középpályás végigjátszotta a mérkőzést, a jegyzőkönyv szerint a 18. percben sárga lapot kapott. A 23 éves játékos csaknem egy év után szerepelt újra a harmadik ligában.

A statisztikákkal foglalkozó Opta szerint az angol ligarendszerben legutóbb 1962-ben történt olyan, hogy a nyitó hétvégén hétgólos győzelem szülessen: akkor a Wolverhampton Wanderers 8-1-re nyert a Manchester City ellen.

Ha augusztus végéig nem szerződteti Stylest egy magasabb osztályban szereplő angol vagy más csapat, akkor elmondhatjuk, hogy

harmadosztályú bajnokságban játszó futballista is lehet a magyar válogatott keretében,

ugyanis az elmúlt másfél évben – a sérülések miatti kihagyásokat leszámítva – rendre megkapta a lehetőséget a magyar szövetségi kapitánytól.

Callum Styles 2022 márciusában, a Szerbia elleni (0–1) barátságos mérkőzésen debütált a magyar labdarúgó-válogatottban: a 70. percben Nagy Zsolt helyére küldte őt pályára Marco Rossi szövetségi kapitány. A 23 éves, Angliában született középpályás – akinek a nagyanyja magyar származású – azóta 12 mérkőzésen játszott a magyar nemzeti csapatban, a legutóbbi két, júniusi Eb-selejtezőn csereként jutott szóhoz.

Sajtóhírek szerint a Ferencváros – az Olympiakosz, a Celtic, a Nottingham Forest és a Swansea City csapatához hasonlóan – már tavaly is érdeklődött Styles iránt, akkor azonban nem jött létre megállapodás a felek között. Ezen a nyáron újra bejelentkeztek érte a zöld-fehérek, és arról is érkeztek információk, hogy

a Watford is tárgyalásokat kezdett a Barnsley együttesével, egyelőre azonban semmilyen hivatalos bejelentés nem történt,

így a középpályás jelen állás szerint tényleg maradhat a harmadik ligában.

A Magyar Nemzet azt írja, Callum Styles jelenlegi értéke 3,5 millió euró, amivel Max Birddel (Derby County) holtversenyben a második legdrágább játékos a League One (angol harmadosztály) mezőnyében, csak a Reading védője, Tom Holmes ér náluk többet (5 millió euró).

Styles a Burnley akadémiáján kezdett el futballozni, majd 2016-ban visszatért szülővárosába, Burybe. 2018 nyarán 500 ezer fontért a harmadosztályú Barnsley vásárolta meg, de fél évig kölcsönben még maradt a Bury együttesénél. A Barnsley csapatában 2019 márciusában, az Accrington Stanley ellen mutatkozott be. Első gólját a következő idény utolsó fordulójában, a Brentford ellen szerezte, klubja pedig megőrizte tagságát a másodosztályban.

A brit-magyar középpályás a Transfermarkt adatai szerint 130 mérkőzésen 10 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott a Barnsley színeiben, amely csapat tavaly ősszel 2025-ig szerződést hosszabbított vele. A dél-yorkshire-i klub azonban a 2021/2022-es szezon végén utolsó helyezettként kiesett az angol másodosztályból, Styles ugyanakkor maradhatott a Championshipben, ugyanis a Millwall kölcsönvette őt egy évre.

Callum Styles az előző szezonban 22 találkozón (12-szer volt kezdő) egyszer volt eredményes és egy asszisztot is jegyzett a másodosztályban, illetve még a Barnsley játékosaként 6 harmadosztályú és 2 Ligakupa-meccsen is pályára lépett. A Millwall végül 8. lett a Championship tabelláján, egyetlen ponttal maradt le a már rájátszásba jutást érő hatodik helyről.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×