eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 25 kilométeres versenyén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem úszhatnak Rasovszkyék sem Párizsban

Nem rendezik meg a nyílt vízi úszók világkupa-küzdelmeinek párizsi állomását.

A hatalmas esőzés miatt jelentősen romlott a Szajna vízminősége, így a szombati női verseny után vasárnap a férfiak viadala is elmaradt.

A nemzetközi szövetség közlése szerint a jövő évi olimpia tesztversenyének helyszínén a rossz időjárás miatt a víz szennyezettsége elérte azt a szintet, amiben már nem rendezhetnek versenyeket.

A Szajnában 1923 óta tilos fürdeni, de évtizedekre nyúlnak vissza az ennek megváltoztatására irányuló kísérletek, és a terv szerint egy 80 milliárd eurós beruházás által - egy földalatti átfolyómedencét építenek, amelynek célja az ilyen szennyezések megelőzése - a jövő évi ötkarikás játékokra ebből már nem lehet probléma.

A francia fővárosban több magyar is indult volna a 10 kilométeres versenyen, a nőknél a fukuokai világbajnokságon a váltóval ezüstérmes Fábián Bettina és Olasz Anna, a férfiaknál pedig a csapat másik két tagja, Betlehem Dávid, illetve az egyéniben is második Rasovszky Kristóf volt a nevezettek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×