eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
INNSBRUCK, AUSTRIA - JULY 28: Josko Gvardiol of RB Leipzig  during the pre-season friendly match between Ipswich Town and RB Leipzig at Tivoli Stadion Tirol on July 28, 2023 in Innsbruck, Austria. (Photo by Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images)
Nyitókép: Stefan Matzke - sampics

Minden idők második legdrágább védőjét szerződtette a City

Az angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Manchester City labdarúgócsapata 90 millió euróért leigazolta az RB Leipzig horvát hátvédjét, Josko Gvardiolt.

A szigetországi klub bejelentése szerint Gvardiol öt évre szóló szerződést írt alá.

"Mindig is arról álmodtam, hogy egy napon majd Angliában szerepelhetek és az, hogy a Manchester Cityben tehetem ezt meg, óriási elismerés a számomra" - kommentálta klubváltását a középhátvéd. - "Aki látta a Manchester Cityt játszani a legutóbbi szezonban, az tudja, hogy a világ legjobb csapata. A három trófea, amit elhódított, mindent elmond az együttes erejéről. Szenzációs, hogy Pep Guardiola irányításával dolgozhatom és biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődhetek majd a világ legjobb edzőjének kezei alatt."

A 21 éves futballista 90 millió eurós árával minden idők második legdrágább védője lett Harry Maguire után, akit 80 millió fontért (102 millió euró) szerzett meg 2019-ben a Manchester United.

Gvardiol a manchesteri együttes második nyári szerzeménye a szintén horvát Mateo Kovacic után.

A lipcseikekkel az elmúlt idényben bajnoki bronzérmet szerzett, illetve Német Kupát nyert horvát játékos rövid időn belül a negyedik komoly távozója a Leipzignek, melytől korábban Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz, a francia Christopher Nkunku a Chelsea-hez, az osztrák Konrad Laimer pedig a Bayern Münchenhez igazolt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×