eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Gianluigi Buffon olasz kapus orvosi vizsgálatra érkezik a torinói Juventus Egészségügyi Központba 2019. július 4-én. A 41 éves Buffon egy év kihagyás után visszatért a Juventushoz, ahol eddig 17 évet töltött 2001 és 2018 között.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Buffon lesz Vialli utódja

Három nappal visszavonulása bejelentése után máris megkapta első "civil" megbízatását a minden idők egyik legjobb futballkapusának tartott Gianluigi Buffon.

A 45 éves sportember a válogatott delegációvezetője lesz - közölte szombaton az olasz szövetség.

Buffon Gianluca Vialli örökébe lép a poszton, a volt válogatott játékos az év elején, rákbetegségben elhunyt. Az ex-hálóőr először szeptember 9-én, a macedónok elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn vezeti majd a vendégek delegációját.

Buffon a Parmában kezdte profi pályafutását, majd karrierje jelentős részében, 18 éven át a Juventust szolgálta, amellyel tíz olasz bajnoki címet gyűjtött. A torinói klubot még akkor sem hagyta el, amikor a másodosztályba száműzték. Az egyetlen nagy trófea, amelyet sosem tudott megszerezni, a Bajnokok Ligája serlege: 2003-ban az AC Milantól, 2015-ben a Barcelonától, 2017-ben pedig a Real Madridtól kapott ki a Juventus a fináléban.

Buffon végül 2018-ban igazolt a Paris Saint-Germain csapatához, majd egy évvel később visszatért a Zebrákhoz, de már Wojciech Szczesny cseréje volt. Pályafutása utolsó állomásaként ismét nevelőegyesületénél a másodosztályú Parmánál vállalt szerepet, de végül nem töltötte ki a 2024-ig szóló szerződését. Ő volt az első kapus, akit a Serie A legjobb játékosának választottak, 12-szer pedig az olasz élvonal legjobb hálóőre lett.

A legendás kapus 176 alkalommal védte az olasz válogatott hálóját, amivel csúcstartó hazájában. Legnagyobb sikerét is a Squadra Azzurrával érte el, amikor 2006-ban világbajnok lett: a németországi tornán mindössze két gólt kapott, egy öngólt a csoportkörben, a fináléban pedig büntetőből Zinedine Zidane vette be a kapuját. Az olaszok 2006-os világbajnok nemzeti együtteséből Buffon vonult vissza utolsóként.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×