eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A futamgyőztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2023. június 18-án.
Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Christinne Muschi

A Repülő Hollandi utolérte Ayrton Sennát – sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó elsősorban azt emelte ki a vasárnapi Forma–1-es Kanadai Nagydíjról, hogy a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen sikerével utolérte a futamgyőzelmek számában (41) a legendás Ayrton Sennát.

A brit Daily Mail úgy fogalmazott, hogy „Max Verstappen sorozatban négy diadalnál tart, rajt-cél győzelmet aratott, és utolérte Sennát”. A The Guardian hasonlóan arra hívta fel a figyelmet, hogy a holland pilóta beállította a Sao Pauló-i legenda rekordját, és egy szép sikerrel tovább növelte az előnyét az idei összetettben. „Verstappen 41. futamgyőzelme nem az a verseny volt, amire sokáig emlékezni fogunk, de abszolút kézben tartotta az irányítást” – írta a The Telegraph.

A spanyolországi Marca szerint a Red Bull-os utóbbi nyolc versenyén hatodszor győzött, „de ezúttal kicsit másképp”. Alonso ott volt a nyomában, csak kilenc másodperccel lemaradva, ami az Aston Martin javulásáról árulkodik – jegyezték meg. A Mundo Deportivo azt emelte ki, hogy Verstappen még csak 25 éves, de már a lábai előtt hever a világ: kétszeres világbajnok, és útban van a harmadik címe felé. Az AS (Diario AS) szintén arra hívja fel a figyelmet, hogy Max ugyan megnyerte a Kanadai Nagydíjat, az Aston Martin és a Mercedes is nyugtalanságot okozott a Red Bullnál, először a szezonban.

Az olasz Corriere dello Sport, valamint aTuttosport ugyancsak arra hegyezték ki a szalagcímeiket, hogy Verstappen 41. sikerével utolérte Sennát, az istálló pedig 100. diadalát könyvelhette el kevesebb mint tíz év alatt. A Gazzetta dello Sport egyenesen úgy fogalmaz, hogy „a Repülő Hollandi verhetetlen”.

„Van Verstappen, és vannak a többiek. A holland rajt-cél győzelmével már Ayrton Senna szintjén van” – emelte ki a francia L'Équipe. Az osztrák Kronen Zeitung szerint is megállíthatatlan a holland pilóta, a Kurier pedig azt írja, hogy Max Verstappen és a Red Bull írja most a Forma–1 történetét. „Verstappen szárnyakat kap a Red Bulltól” – jegyzi meg végül a svájci székhelyű Tages-Anzeiger.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×