eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Aho Nina (elöl) és a török Derin Erdogan a női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a Magyarország - Törökország mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiélezett végjáték a magyar-törökön, elmaradt az újabb magyar csoda

A női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Magyarország - Törökország 68:69.

Másfél perccel a vége előtt egyenlítettek a törökök egy triplával és utána a magyar csapat még büntetőket is hibázott. Röviden ezen múlott a mérkőzés, pedig a győzelem hatalmas bravúr lett volna a magyar csapat számára.

A szomorú az, hogy a vég előtt 13 másodperccel a törökök kihagytak két büntetőt, a lepattanót megszerezte a magyar csapat. Az utolsó támadáshoz azonban kapkodva érkeztek meg és Lelik Réka közeli dobását az ellenfél 201 centis, honosított játékosa blokkolta.

Igazából az volt a gond, hogy nem sikerült külső dobási helyzetet kialakítani és ez a betörés már idő hiányában kényszerű cselekvés volt.

Statisztika:

Törökország-Magyarország 69-68 (13-18, 13-16, 16-17, 27-17)

Pontszerzők: Uzun 15, McCowan 14, Akalan 10, Cakir 8, Fitik 5, Bayram 4, Ural 4, Guner 3, Onar 3, Yildizhan 3, illetve Lelik 18, Goree 14, Kiss 13, Dubei 8, Ruff-Nagy 7, Studer 4, Határ 4.

Székely Norbert még a mérkőzés hatása alatt értékelt az MTI-nek: Az utolsó negyedben olyan dolgok történtek, amiket nem lehet előre kalibrálni. Nem szabad vagdalkozni egy ilyen meccs után, az biztos, hogy egészen más játék alakult ki a negyedik negyedre, és ebben nem tudtunk elég erősek lenni. Ez a mérkőzés kontroll alatt volt, de a végén kevésbé volt tiszta a játék, voltak kétséges esetek, de ezekben a mi hibáink is benne voltak. Lábon már kevésbé mozogtunk jól, igyekszünk magunkat összeszedni a szerbek ellen" - jelentette ki a szakvezető.

A mérkőzés legjobbja, Lelik Réka csalódottan elevenítette fel a hajrá történéseit. "Mivel a végén kihagytak két büntetőt, nem kellett hárompontost sem dobnunk. Azt éreztem, hogy elsodortak, és

ha a bírók a túloldalon a meccs kimenetelét meghatározó döntéseket hoztak, talán itt is így kellett volna tenni.

De igazából nem kellett volna hagynunk, hogy idáig fajuljon a játék, és egy utolsó másodperces kosáron múljon az egész" - fejtette ki a DVTK játékosa.

A magyar válogatott holnap Szerbiával mérkőzik, akik tegnap legyőzték Törökországot.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×