eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A szerb Novak Djokovic a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én.MTI/EPA/Yoan Valat
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Taróczy Balázs elárulta, mi áll Novak Djokovic rekordgyőzelme hátterében

Novak Djokovic a francia nyílt teniszbajnokságon 23. Grand Slam-trófeáját nyerte meg, ezzel rekorder lett és a világranglista élére állt. Taróczy Balázs korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező a szerb játékos sikerének kulcsáról beszélt az InfoRádióban.

"Láttuk a végén a melegítőt, amit felvett a 23-as számmal. Ez volt a nagy célja, amit hihetetlen akarattal és munkával sikerült elérnie. Ezzel Nadalt és Federert meg tudta előzni, és ő nyerte a férfiak között a legtöbb Grand Slam-bajnokságot" – mondta Taróczy Balázs korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező.

A spanyol Rafael Nadal 22-szeres Grand Slam-bajnok, a svájci Roger Federer 20-szoros. A sokat vitatott kérdés, hogy melyikük a legjobb közülük, most már számszerűsítve bizonyított. "Bár lehet, hogy ezzel sokan ellenkeznek, most bebizonyította, hogy ő minden idők legeredményesebb férfi teniszezője, profi játékosa" – mondta.

Taróczy Balázs úgy véli,

a Roland Garroson Novak Djokovic veszíthetett volna Carlos Alcaraz ellen.

Az első két játszmában úgy tűnt, Alcaraz jobb nála, de elkezdett görcsölni, így a harmadik és a negyedik szett "már nem volt komoly". Az elődöntő volt a legnehezebb és a legfontosabb mérkőzés, már csak azért is, mert Alcaraz volt eddig a világ egyes számú játékosa az ATP-ranglistán, és a legjobb formában lévő teniszező is ő volt.

Novak Djokovic 23 Grand Slam-sikere úgy jött össze, hogy tizet nyert Ausztráliában, hetet Wimbledonban és hármat a Roland Garroson, illetve a hármat US Openen. A szerb teniszező titka az akarata lehet, hogy ennyi megpróbáltatás ellenére még mindig ott volt, akarta, és edzett. "Valószínűleg hihetetlenül következetesen, és keményen, önsanyargatva él azért, hogy elérjen egy célt. Ez valami hihetetlen" – mondta Taróczy Balázs.

Megemlítette a pandémia időszakát, amikor a szerb teniszező nem volt hajlandó beoltatni magát, ezértnem engedték játszani egyes nagy tornákon, a US Openen ráadásul egy szerencsétlen ütéssel eltalált egy vonalbírót, ezért kizárták a versenyből.

"Ennek ellenére dolgozott, játszott, és 36 éves korában megnyerte a 23. versenyét, ez azt mutatja,

valami elképesztő, hogy micsoda akaraterővel rendelkezik ez a fiatalember"

– mondta Taróczy Balázs.

Hozzátette: nem lát okot arra, hogy az idei év két hátralévő Grand Slam-versenyén, Wimbledonban és a US Openen ne nyerjen. Lélekben felszabadulhatott ettől a győzelemtől, és most újabb rekordokat állíthat fel. "Akár megcsinálhatja a Grand Slamet, ami még nem sikerült neki, és akár túlszárnyalhatja az ausztrál Margaret Court 24 Grand Slam-győzelmét, amit női egyesben ért el teniszpályafutása során" – mondta Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×