eur:
390.9
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A bronzérmes magyar kardcsapat, Szilágyi Áron (j), Szatmári András (j2), Gémesi Csanád (b2) és Decsi Tamás (b) a férfi kardozók csapatversenyének bronzmérkőzése, a németekkel vívott küzdelem utáni díjátadón, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vívó-vk - Aranyérmes a férfi kardcsapat Madridban

Aranyérmet nyert a magyar férfi kardcsapat a spanyolországi világkupa-versenyen.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes - amely a madridi viadalt a világranglista második helyéről kezdte - 45-39-re verte a törököket, 45-41-re a japánokat, majd 45-40-re az olaszokat.

A másik ágon az amerikaiak kerültek döntőbe, itt a sorozatban négyszer világbajnok, Tokióban olimpiai aranyérmes, világranglista-vezető dél-koreaiak a 16 között kikaptak a georgiaiaktól - a viadal eredményközlője szerint. A magyarok a fináléban fordulatos küzdelemben 45-42-re győztek. Az első három pár után az amerikaiak vezettek, majd jött a fordítás, a magyar csapat előnye a hatodik és a hetedik pár után kilenc találat volt, aztán az amerikai együttes fordított 14-4-es asszóval, végül Szilágyi nyert 6-2-re.

A jövő évi párizsi olimpiára az egyéves kvalifikációs sorozatban lehet gyűjtögetni a pontokat.

A csapatversenyben elért eredmények fontosabbak, mert a válogatott kvótaszerzése esetén egyéniben biztossá válik a maximálisan engedélyezett három vívó szereplése.

A női válogatott a georgiai Batumiban versenyzett és hetedik lett. A szombaton egyéniben bronzérmes Márton Anna, valamint a tavaly csapatban világbajnok Battai Sugár, Pusztai Liza és Szűcs Luca alkotta - a nemzetközi szövetség rangsorában harmadik - együttes a 16 között 45-36-ra legyőzte a kínaiakat, a negyeddöntőben viszont 45-33-ra kikapott a spanyoloktól.

A folytatásban, az 5-8. helyért rendezett szakaszban 45-39-re alulmaradt a dél-koreaiakkal szemben, végül 45-42-re legyőzte az azerieket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×