eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga, 31. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Ferencvárosi TC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Kikapott Kecskeméten a bajnok Ferencváros

A Kecskemét a mostani idényben otthon kétszer legyőzte az FTC-t, idegenben pedig döntetlent ért el ellene.

A bajnoki címét már az előző körben bebiztosító Ferencváros az utolsó 20 percben emberhátrányban futballozva kétgólos vereséget szenvedett a második helyen álló Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján.

A házigazda együttes két nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött ismét, így nagy lépést tett a dobogós helyezés, és ezzel a nemzetközi kupaszereplés elérése felé. Az NB I-ben sorozatban ötödször aranyérmes Ferencvárosnak ezzel a vereséggel megszakadt a négy meccs óta tartó sikerszériája.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Kiegyenlített küzdelmet, de csak hazai gólt hozott az első félidő, melynek során mindkét együttes becsülettel próbálkozott a kapuba találni. Volt is dolga mindkét kapusnak, Bogdán Ádám viszont akkor már nem tudott segíteni a Ferencvároson, amikor Szalai Gábor közvetlen közelről a léc alá vágta a labdát. A találatot megelőzően két fejpárbajt is elbuktak az FTC játékosai a saját tizenhatosukon belül, ezt a védelmi hibát pedig kihasználta a Kecskemét.

Fordulás után pontatlanabbá és kapkodóbbá vált a játék, amelyet az idő előre haladtával egyre többször kellett szabálytalanság és sárga lapos figyelmeztetés miatt félbeszakítania a játékvezetőnek. A vendégek idegei bírták kevésbé a strapát, ennek nyomán a 72. percben Abenát második sárga lappal kiállították, így a fővárosiaknak nem sok reményük maradt arra, hogy egyenlíteni tudjanak. Ez nem is sikerült nekik, sőt, a hajrában újabb gólt kaptak, így pont nélkül távoztak Kecskemétről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×