eur:
389.65
usd:
364.66
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Pekler Zalán a férfi légpuska 10 méteres versenyszámának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Pekler Zalán revansot vett kínai riválisán – videó

Pekler Zalán a bravúros alapverseny után a döntőben is remekelt és aranyérmet nyert férfi légpuskában a bakui sportlövő-világkupán.

A komáromiak klasszis sportolója a 60 lövéses alapot 636,2 körrel, az addigi világcsúcsnál (635,4 kör) jobb eredménnyel zárta, a rekordot azonban a kínai Seng Li-hao visszavette tőle, miután 637,9 körrel zárt.

Pekler a nyolcas döntőben visszavágott ázsiai riválisának, aki ebben a szakaszban már többször is hibázott, a magyar puskás viszont végig kiegyensúlyozottan szerepelt, gyakorlatilag az elsőtől az utolsó lövésig az élen állt és végül 252,4 körös eredménnyel diadalmaskodott. Az ezüstérmet az indiai Hriday Hazarika szerezte meg 251,9 körrel, míg Seng a harmadik helyen zárt 230,5 körrel.

A finálé másik magyarja, Péni István 144,1 kört lőtt, amivel a hetedik lett a 127 fős mezőnyben.

Pekler Zalán a vk-sorozat áprilisi limai állomásán is megnyerte a 10 méteres számot.

Bakuban pénteken a női légpuskások egyéni versenyét is megrendezik, női sportpisztolyban pedig az alapverseny első 30 lövésére került sor. Utóbbiban mindhárom magyar, Csonka Zsófia (59.), Major Veronika (66.) és Sike Renáta (62.) is 284 kört ért el, amivel a 95 fős mezőny második felében állnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×