eur:
389.33
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Juhász Dorka, a Connecticuti Egyetem játékosa nyilatkozik a sajtó képviselőinek, miután az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx leigazolta a pécsi születésű, 23 éves Juhászt a New Yorkban rendezett eseményen 2023. április 10-én. A draftolás során a liga csapatai választhatnak a bajnokságba újonnan érkező játékosok közül. Ezek általában az amerikai egyetemi rendszerből érkező kosárlabdázók, de nemzetközi játékosok is nevezhetnek.
Nyitókép: MTI/AP/Adam Hunger

Magyar sztárt igazolt egy profi amerikai kosárlabdacsapat

WNBA-csapat draftolta a magyar Juhász Dorkát. A Minnesota Lynx játkosa lesz az idén amerikai egyetemen végző kosárlabdázó.

Juhász Dorkát összességében a 16. helyen választották ki New Yorkban a hajnali gálán.

A pécsi születésű játékosnak ez lesz élete első WNBA-szezonja. Az előszezoni mérkőzéseket követően május 19-én rajtol a bajnokság, amelynek első fordulójában a Minnesota hazai pályán játszik majd a Chicago Sky együttesével.

A magyar kosárlabdázó idén megnyerte bajnokságát a UCONN-nal, de az országos 64-es táblán csak a legjobb 16 közé jutottak.

Juhász Dorka 5 évig egyetemi csapatokban játszott, az előző gárdája az Ohio State volt, amely egyébként legyőzte mostani csapatát az NCAA legjobb 16 csapata között.

A nagy kérdés, teszi fel az Origo, hogy játszik-e majd a magyar válogatottban. A Pécs Aktuál alapján édesanyját idézik, aki szerint "vissza fog jönni Európába, hiszen az őszi szezonban már játszani szeretne: hogy hol, melyik klubnál köt ki, az egyelőre még nem tisztázott".

Magyarok a WNBA-ben

Iványi Dalma

  • 1999, Utah Starzz, 14 mérkőzés
  • 2000, Utah Starzz, 27 mérkőzés
  • 2003, Phoenix Mercury, 4 mérkőzés
  • 2005, San Antonio Silver Stars, 30 mérkőzés
  • 2006, San Antonio Silver Stars, 31 mérkőzés

Nagy Andrea

  • 1999, Washington Mystics, 32 mérkőzés
  • 2000, Washington Mystics, 23 mérkőzés
  • 2001, New York Liberty, 23 mérkőzés
  • 2002, Sacramento Monarchs, 24 mérkőzés

Újhelyi Petra

  • 2003, Detroit Shock, 14 mérkőzés

Határ Bernadett

  • 2021, Indiana Fever, 7 mérkőzés
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×