eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Két meccslabdája volt Fucsovics Mártonnak, aztán ez lett belőle

A két mérkőzéslabdát elhibázó Fucsovics Márton három játszmában kikapott a holland Botic van de Zandschulptól az 5,78 millió euró (2,18 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért zajlott.

Botic van de Zandschulp (holland)-Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (7-2), 6:1

A két játékos korábban kétszer találkozott: 2021-ben, Stockholmban a holland nyert 7:6, 3:6, 7:5-re, tavaly Adelaide-ben a magyar 6:3, 7:6-ra. Ezeket a mérkőzéseket kemény pályán vívták,

A selejtezőt sikerrel vevő Fucsovics rögtön elvette ellenfele adogatását, ám 3:2-nél már van de Zandschulp vezetett. A magyar játékos azonban nem tört meg, még kétszer brékelt az első játszmában, amelyet végül úgy hozott 6:3-ra 33 perc alatt, hogy az utolsó két játékot nullára nyerte.

A folytatásban is Fucsovics irányított, már 3:0-ra is vezetett, amikor hullámvölgybe került, ezt ellenfele kihasználta, és egyenlített (3:3). Fej fej mellett folyt tovább a játék, a magyar teniszező két meccslabdát is elrontott, így következhetett a rövidítés. Ebben a holland sokkal jobb volt (7-2), és jöhetett a döntő szett, amelyben van de Zandschulp meglépett, és két brékkel végül megnyerte a 2 óra 39 perces ütközetet.

A holland játékos a következő körben az első fordulóban erőnyerő, negyedik helyen kiemelt norvég Casper Ruuddel találkozik.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×