eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke beszédet mond az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA) közgyűlésén a Várkert Bazár előadótermében 2023.március 27-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Rengeteg kompenzációs pénzt kaphatnak a futballklubok a vb-k kapcsán

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 355-355 millió dollárral (127 milliárd forint) kompenzálja az európai klubokat, amelyek játékost küldenek a 2026-os és 2030-as világbajnokságra.

A FIFA és a kontinens klubjait tömörítő szervezet (ECA) utóbbinak a budapesti közgyűlésén jelentette be a döntést, az együttműködés 2030 végéig szóló meghosszabbításáról Gianni Infantino FIFA-elnök és Nasszer el-Kelaifi ECA-vezető írt alá szerződést.

A megállapodás értelmében 70 százalékkal nő az egyesületek kárpótlása, a 2018-as és 2022-es vb-ért ugyanis még csak 209-209 millió dollárt osztottak szét az érintett klubok között.

Az ECA kötelezettséget vállalt a nemzetközi versenynaptár betartásáért, és egyben támogatásáról biztosította a klub-vb 2025-től életbe lépő formátumát. A 32 csapatos, négyévente sorra kerülő tornán 12 európai gárda vesz majd részt.

(A nyitóképen: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke beszédet mond az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA) közgyűlésén a Várkert Bazár előadótermében 2023.március 27-én.)

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×