eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. március 16-án. A Bayer Leverkusen 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Így zajlott a Ferencváros történelmi menetelése - videók

Hidegzuhany a Qarabag ellen? Mennybemenetel Pozsonyban? Csoportgyőzelem az Európa-ligában? Élje át újra!

Tavaly nyáron bajnoki címvédőként a Bajnokok Ligájában kezdte meg nemzetközi kupaszereplését a Ferencváros labdarúgócsapata azzal a reménnyel, hogy ismét eljut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de legalább az Európa-ligáéba.

Sztanyiszlav Csercseszov alakulata a BL első selejtezőkörében a kazah Tobil ellen előbb idegenben bizonytalankodott (0–0), majd Budapesten gálázott (5–1), így került a második körbe, ahol a sorsoláskor továbbra is a kiemelt csapatok között szerepelt a bajnoki ágon, igaz, ekkor már a leggyengébb UEFA-együtthatóval.

A második körben itthon égett meg a Fradi (1–2), hogy aztán következzen a pozsonyi gála a Slovan Bratislava katlanában (1–4), a zöld-fehérek így egy érzelemgazdag párviadalt követően 5–3-as összesítéssel kerültek a harmadik körbe – a bajnoki ágon már nem kiemeltként.

Az azerbajdzsáni Qarabag kezdetben nem tűnt leküzdhetetlen akadálynak, az idegenbeli mérkőzés után sem volt még az (1–1), ám jött a hazai visszavágó, ahol némi meglepetésre a Ferencváros 3–1-re kikapott, 4–2-es összesítéssel búcsúzva el a legrangosabb európai labdarúgókupa-sorozattól.

Az Európa-ligába a rájátszásnál kapcsolódtak be Dibusz Dénesék, a hazai 4–0 után pedig már világosan látszott, hogy nem kell beérni a Konferencia-liga csoportkörével, és még az 1–0-ra elbukott visszavágó is belefért az ír Shamrock ellen.

A csoportkör sorsolása után azonban csak a legmerészebb fradisták gondolták, hogy a francia Monaco, a török Trabzonspor és a szerb Crvena zvezda előtt csoportgyőztesként lehet várni a nemzetközi kupatavaszt, ami korszakos siker a magyar klublabdarúgás számára. (Eredmények: Ferencváros–Trabzonspor 3–2, Monaco–Ferencváros 0–1, Crvena zvezda–Ferencváros 4–1, Ferencváros–Crvena-zvezda 2–1, Ferencváros–Monaco 1–1, Trabzonspor–Ferencváros 1–0)

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében aztán viszont már a rutinos Bayer Leverkusen várt a Ferencvárosra, megugorhatatlan akadályt jelentve neki, 0–4-es összesítéssel ért véget az európai kaland.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×