eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német labdarúgókupa elődöntőjében, az FC Union Berlin ellen játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kiderült, mennyit keres Szoboszlai, Gulácsi és Orbán

Az RB Leipzig magyar kulcsemberei nincsenek a Bundesliga legjobban fizetett játékosai között.

A Bundesligában a Bayern München messze kiemelkedik a mezőnyből a játékosfizetéseket illetően – írja a sportal.hu.

A legjobban kereső játékos Sadio Mané, aki évi 22 millió eurót (8,4 milliárd forintot) visz haza. A következő fél évben sérüléssel bajlódó Manuel Neuer 21 millió eurót (8 milliárd forintot) keres, majd Thomas Müller következik, aki 20,5 millió eurót keres, de Leroy Sané is 20 milliót kap. Az idén 268 millió eurót költ a bajor csapat fizetésekre, ez az összeg 238 millió euró volt tavaly.

A Dortmundnál a Bayerntől igazolt Niklas Süle 18,9 millió eurót kap a szolgálataiért, utána az ősszel hererákból kigyógyuló Sebastian Haller következik, aki 11 millió eurót keres. A sérülésekkel bajlódó Marco Reus szintén 11 millió kap, de az év végén lejár a szerződése. A klubnál tavaly 100 millió eurót fordítottak fizetésekre, addigra ez az idén 122,7 millióra emelkedett.

A három magyart is foglalkoztató RB Leipzignél 93,1 millió eurót fordítanak a futballisták fizetéseire. Tavalyhoz képest ez 23 millió eurós növekedés. A klub legjobban fizetett játékos Timo Werner és Christopher Nkunku, mindketten 10 millió eurót keresnek.

A magyarok közül Gulácsi Péter keres a legjobban évi 5,6 millió eurót visz haza (2,1 milliárd forint),

Szoboszlai Dominik és Willi Orbán 4,2 millió eurós fizetéssel büszkélkedhet (1,6 milliárd forint).

Az Union Berlinnél játszó Schäfer András évi 900 ezer eurót keres (345 millió forint), Sallai Roland a Freiburgnál 560 ezer euróra (215 millió forint) van taksálva. A Herthánál pallérozódó Dárdai Márton pedig csupán 70 ezer eurót (27 millió forintot) kap a szerződése szerint.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×