eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután kihagyott egy 11-est a Bayer Leverkusen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. november 28-i mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Bundesliga - A Dortmund legyőzte Sallaiékat, Szoboszlaiék döntetlent játszottak Kölnben

A Borussia Dortmund 5-1-re legyőzte a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Freiburgot a német labdarúgó-bajnokságban 19. fordulójának szombati játéknapján, melyen a magyar válogatott Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig gól nélküli döntetlent játszott Kölnben.

A szintén válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg a 17. percben második sárga lapja után kiállított védő, Kiliann Sildillia hibái nyomán hamar megfogyatkozott, ennek ellenére döntetlenre hozta az első félidőt, mert közvetlenül a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A folytatás viszont már egyértelműen a hazaiaké volt, akik három perc leforgása alatt két gólt szereztek, és végig irányították a játékot, további két találatukkal pedig fölényessé tették a diadalukat. Sallait a 60. percben csereként küldték pályára.

A Leipzig kiegyenlített meccset és nagy csatát vívott Kölnben, és bár valamivel veszélyesebb volt a kapura ellenfelénél, megnyernie nem sikerült az összecsapást.

Szoboszlait a 68. percben lecserélték, Orbán viszont végigjátszotta a találkozót.

Az Union Berlin - melyben sérülés miatt nem volt ott az ugyancsak magyar válogatott Schäfer András - 2-1-re verte otthon a Mainz csapatát, ezzel átvette a vezetést a tabellán a címvédő Bayern Münchentől, amely majd vasárnap este lép pályára Wolfsburgban.

A kiesés elkerüléséért küzdő Hertha BSC változatlanul nagy gödörben van,

ezúttal az Európa-ligában címvédő Eintracht Frankfurt vendégeként maradt alul 3-0-ra.

A Bundesligában október 18. óta nyeretlen Hoffenheim rossz sorozata nem szakadt meg, ezúttal a Bochum otthonában kapott ki 5-2-re.

Bundesliga, 19. forduló:

Borussia Dortmund-Freiburg 5-1 (1-1)

1. FC Köln-RB Leipzig 0-0

Union Berlin-Mainz 2-1 (1-0)

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 3-0 (2-0)

VfL Bochum-Hoffenheim 5-2 (3-0)

később:

Borussia Mönchengladbach-Schalke 04 18.30

pénteken játszották:

Augsburg-Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:

VfB Stuttgart-Werder Bremen 15.30

VfL Wolfsburg-Bayern München 17.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×